Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

S’obren les inscripcions als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

Data de publicació: 11.01.21 09:50
El període de matriculació és 11 i 12 de gener per a antics alumnes (torn preferent) i 13, 14 i 15 de gener per al públic en general. S’ofereixen més cursos gratuïts i matrícules més econòmiques com a resposta a la crisi, com el trimestre passat. S’estableixen mesures de màxima seguretat per la pandèmia covid-19, tant durant les inscripcions com en el desenvolupament dels cursos.

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa un nou període d’inscripcions per als cursos d’hivern, que venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia covid-19.

El procés d’inscripcions es desdobla en dos períodes: l’11 i el 12 de gener s’atendran les persones que acaben de fer un curs al Consorci i que volen continuar el procés d’aprenentatge, i del 13 al 15 de gener, les inscripcions seran per al públic en general.

Així mateix, les preinscripcions seran en línia, per evitar desplaçaments innecessaris.

Cursos semipresencials a Torelló
Inicial (per a persones alfabetitzades que volen començar des del principi)
Bàsic 2 (per a persones que ja el parlen una mica, preparació de l’A2 del MERC)

Compromís social
Igual que el setembre, com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34 %.
D’aquesta manera, el Consorci continua fent una aposta inqüestionable per l’acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l’aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català.


Modalitats diverses i nous formats per garantir la seguretat
La situació d’emergència sanitària ha fet adaptar l’oferta formativa que combinarà diferents modalitats: cursos semipresencials 50 % presencials i 50 % virtuals i cursos 100 % en línia (amb alguna sessió síncrona).
Les modalitats en línia faran servir plataformes virtuals d’aprenentatge i treball compartit en l’entorn del Teams o el Moodle.

Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: