Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Ja està constituït el Consistori Infantil de Torelló 2020-2021

Consistori Infantil 2020-2021
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.11.20 13:16
Aquest dijous, per via telemàtica, es va fer l'acte de constitució del Consistori Infantil de Torelló del curs 2020-2021. Els nous regidors i regidores es van comprometre amb el càrrec i amb la responsabilitat de representar les seves escoles en aquest projecte al llarg de tot el curs.

La primera sessió del Consistori Infantil va consistir en la promesa del càrrec per part dels nens i nenes escollits, en un acte que va estar presidit per l'alcalde Marçal Ortuño i el regidor de Participació Ciutadana, Xevi Lozano. L'alcalde els va adreçar unes paraules d'agraïment pel compromís que han adquirit. El regidor, per la seva banda, va engrescar els nous regidors i regidores a desenvolupar la seva tasca amb ganes i voluntat de tirar endavant les seves propostes, i va fer referència a les paraules del pedagog Francesco Tonucci, autor de 'La ciutat dels infants'.

Després, els regidors i regidores infantils van prendre la paraula per explicar el procés d'elecció a les respectives escoles i el seu interès a participar de la iniciativa i l'orgull i responsabilitat de representar els seus companys i companyes.

Aquest curs, els regidors i regidores del Consistori Infantil de Torelló són Carla Flamis, Arnau Serra i Biel Generó, de l'Escola Rocaprevera; Ariadna Icart, Marta Balaguer i Roger Vilar, de l'Escola Sagrats Cors; i Mireia Vinyes, Sergi Bautista, Elsa Saborit i Raúl Fernández, de l'Escola Marta Mata. Aquest any, enmig d'unes circumstàncies tan excepcionals, aquest projecte només compta amb tres escoles: Rocaprevera, Sagrats Cors i Marta Mata, per la qual cosa el Consistori Infantil només tindrà 10 regidors i regidores.

Està previst que els propers dies, l'alcalde, Marçal Ortuño, vagi personalment a les escoles per lliurar el pin del municipi als i les membres del Consistori Infantil 2020-2021.

El Consistori Infantil està format pels alumnes de 6è de Primària de les escoles de Torelló, prèviament escollits pel conjunt de la classe. La idea del Consistori Infantil té dues direccions. Per una banda, fer conèixer als nens i nenes l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la seva veu, conèixer la seva visió de la realitat i les seves propostes i, en la mesura que sigui possible, incorporar-les a l’acció de govern.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: