Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Els Agents Cívics reparteixen ventalls i informen de les recomanacions a seguir en dies de temperatures elevades

Ventalls civisme 1 31072020
Ampliar en una finestra emergent
Repartiment ventalls 2 31072020
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 31.07.20 10:39
Coincidint amb el primer episodi de calor d'aquests dies, amb temperatures extremes en algunes comarques del país, els Agents Cívics han iniciat una campanya divulgativa per informar la ciutadania i especialment als grups de població de risc de les recomanacions a seguir en dies de temperatures elevades. S'han editat i es repartiran 600 ventalls de mà amb els consells més importants.

La campanya es va iniciar aquest dimecres, coincidint amb el dia de mercat setmanal ambulant i amb l'alerta del pla PROCICAT per onada de calor que s'ha dictat des de Protecció Civil de la Generalitat. Durant la jornada d'aquest dimecres es van repartir uns 400 ventalls i la resta es distribuiran en els pròxims dies.

Consells d’autoprotecció per a la ciutadania:

-Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
-Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o a la tarda quan el sol ja declina.
-Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
-Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
-Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
-Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
-Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).
-Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: