Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Aquest divendres es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

Data de publicació: 03.06.20 12:08
Aquest divendres se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada en què l'Ajuntament de Torelló vol reafirmar el seu compromís mediambiental, el mateix que va portar a l’aprovació en el darrer ple de la proposta d’adhesió al pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia. L'àrea de Medi Ambient té en marxa diversos projectes que inclouen temes com la reducció de residus, l'eficiència i les bonificacions per autoconsum energètic o la difusió de la mobilitat sostenible.

En el darrer ple municipal, es va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament al pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia. Això vol dir, compartir els objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i treballar per reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 40 per cent per al 2030. També es va adoptar el compromís d’elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima (PAESC) en un termini màxim de dos anys.

Tot i la nova situació generada per la crisi sanitària del COVID-19, l'àrea de medi ambient segueix treballant en diversos projectes relacionats amb la reducció i bona gestió dels residus al municipi. El passat mes de febrer es va fer una xerrada-debat sobre recollida de residus que va servir per parlar de les problemàtiques de la recollida a Torelló i per posar sobre la taula les diferents alternatives i models de futur. La reducció de residus també ha centrat dues sessions de treball del Consistori Infantil i és un dels aspectes en què es treballa més intensament per aplicar noves mesures en el dia a dia del municipi.

També segueixen els treballs per recollir a les ordenances 2021 la bonificació per autoconsum i polítiques alineades amb els objectius mediambientals de l'ONU. A més, es mantenen actius projectes com la consolidació del cotxe elèctric dins del municipi, l'obertura dels nous horts socials, l'inici de l'activitat de la nova Oficina d'Eficiència Energètica i la utilització de sistemes respectuosos amb l'entorn en totes les feines de jardineria que es fan als espais verds de Torelló.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: