Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L’Ajuntament reedita una campanya informativa per evitar la proliferació del mosquit tigre

Campanya mosquit tigre 04062020
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 16.06.20 10:02
L'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament impulsa una nova edició de la campanya informativa sobre el mosquit tigre. La campanya es presenta amb el lema ‘Evita el mosquit tigre, que no n’hi hagi depèn de tu’ i incideix en mesures per evitar-ne la cria i proliferació i en la prevenció i cura de les picades. Aquesta setmana s’ha iniciat una bustiada de díptics informatius i també es difondran materials audiovisuals mitjançant les xarxes socials. En el material editat també es dóna informació sobre la vespa asiàtica.

A l’estiu de 2014 es va detectar per primera vegada la presència del mosquit tigre a Torelló. Des de llavors, cada any s’ha tingut constància de l’existència d’aquest insecte al municipi i, cada vegada, de forma més generalitzada.

A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita gaire aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins un test, una galleda o, fins i tot, dins un cendrer. Aquest fet fa que sigui molt difícil de controlar i que fàcilment trobi punts de cria arreu. Per això, també, els ciutadans tenen un paper important a l’hora d’evitar la proliferació del mosquit tigre, evitant la cria en jardins, terrasses i zones d’horta. Això és especialment important després de períodes de pluges com els d'aquests dies.

L’objectiu de la campanya és que el mosquit no trobi facilitats per criar en jardins privats per evitar la proliferació i dispersió de l’insecte a d’altres punts del municipi. La campanya consisteix en una bustiada de díptics informatius a tot el municipi. A més, es difondrà informació i material audiovisual mitjançant les xarxes socials de l'Ajuntament.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: