Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L’Arxiu Municipal engega una campanya per recollir testimonis gràfics relacionats amb la crisi sanitària

Data de publicació: 07.05.20 07:00
L’Arxiu Municipal ha iniciat una campanya per a la recollida de documentació relacionada amb l’impacte de la covid19 al municipi. La intenció és reunir materials que esdevinguin testimoni i memòria col·lectiva d'aquests moments tan excepcionals.

La iniciativa #Arxivemlacovid19, impulsada per l’AAC (Associació d’Arxivers de Catalunya) i a la qual s’han adherit molts centres d’arxiu del país, té el seu embrió en la campanya #Arxivemelmoment, nascuda la tardor de 2017 amb la voluntat de recollir i preservar la documentació relacionada amb els moviments socials entorn al referèndum de l’1 d’octubre.

En el mateix sentit, #Arxivemlacovid19 neix amb la voluntat de crear testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l’impacte de la crisi del Covid. Per aquest motiu, es demana la col·laboració ciutadana per aportar imatges, vídeos o documents relacionats amb la crisi sanitària. Fotografies i vídeos d’imatges d’espais públics, balcons, comerços i activitats essencials. Es recomana a qui estigui interessat a participar en la campanya que faci un treball previ de valoració i descripció de la documentació, tenint en compte, la qualitat de les imatges, les seves dades de context i el seu testimoni com a història col·lectiva.

La documentació es pot fer arribar utilitzant l’aplicació d’intercanvi de documents digitals gratuïta WeTransfer al correu electrònic: arxiu@ajtorello.cat, conjuntament amb dades del context de la documentació (títol, autor, data, lloc, ubicació i menció que es fa cessió de drets de reproducció i consulta).

Tothom que tingui dubtes pot posar-se en contacte amb el servei d’arxiu (arxiu@ajtorello.cat). Així mateix, amb totes les persones que facin donació de documentació es subscriurà posteriorment un document d’acord on s’estipularan els criteris relatius al dret d’accés i d’ús públic d’aquesta documentació.

Alhora, es poden fer servir les xarxes socials i etiquetar les imatges amb el hashtag propi de la campanya a nivell català #Arxivemlacovid19, inclosa en el projecte internacional “Documenting the Now”.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: