Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El govern central regula les sortides, a partir d'aquest diumenge, dels menors de 14 anys

Data de publicació: 25.04.20 11:20
El BOE d'aquest dissabte ha publicat la normativa que regula les sortides al carrer dels menors de 14 anys, vigents a partir d'aquest diumenge 26 d'abril. Es podrà fer una sortida diària d'una hora, entre les 9 del matí i les 9 de la nit, amb un màxim de tres menors acompanyats d'un adult i, com a molt, a un quilòmetre de distància del domicili.

Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres i s'hauran de respectar les mesures de prevenció i higiene dictades per les autoritats sanitàries. Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'un quilòmetre del domicili. No es permet l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives.

No podran fer aquestes sortides els nens i nenes que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d'un diagnòstic per Covid-19, o que es troben en període de quarantena domiciliària.

Pel que fa als menors entre 14 i 18 anys, el preàmbul del Reial Decret 492/2020 diu que tenen autonomia per poder desplaçar-se sense acompanyament i, per tant, per les compres autoritzades per l'estat d'alarma (aliments, productes de primera necessitat).

Des de l'Ajuntament es fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania a l'hora de fer aquestes sortides permeses i es recorda que s'ha ampliat l'estat d'alarma fins al 10 de maig. Per tant, segueixen vigents la resta de mesures de confinament i les mateixes excepcions que fins ara.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: