Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Declarat l’estat d’alarma durant quinze dies

Imatge escut
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.03.20 17:30
El Consell de Ministres ha aprovat aquest dissabte 14 de març, en sessió extraordinària, el Reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma que estableix mesures extraordinàries a tot el territori de l’Estat per tal d’evitar la propagació del coronavirus.

El decret limita la lliure circulació dels ciutadans a tot l'Estat com a mesura per frenar l’expansió del coronavirus. La circulació s’haurà de fer individualment. Només les persones amb necessitats o per causa justificada podran anar acompanyades.

Únicament es podrà circular per la via pública en vuit supòsits:
  • Per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat
  • Per anar a centres sanitaris
  • Per anar i tornar a la feina per efectuar prestació laboral, professional o empresarial
  • Per retornar al lloc de residència habitual
  • Per assistir i tenir cura de gent gran, menors, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables
  • Desplaçaments a entitats financeres
  • Desplaçaments per força major o situació de necessitat.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per a repostar en gasolineres o estacions de servei.

Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.

Amb el decret, queda suspesa l’activitat comercial minorista a excepció dels establiments de venda de productes de primera necessitat, premsa, combustibles, estancs, aliments d’animals de companyia, tintoreries i perruqueries. Els horaris dels comerços que tinguin permís per obrir serà només el necessari i s’hauran d’evitar les aglomeracions i mantenir les distàncies de seguretat.

Les autoritats competents adoptaran les mesures necessàries per garantir l’abastiment en els llocs de consum i el funcionament dels serveis dels centres de producció, i permetre la distribució d’aliments des de l’origen fins als establiments comercials de venda al consumidor. En cas que fos necessari i per raons de seguretat es podrà ordenar que les forces de seguretat escortin els vehicles de transport alimentari i de béns de primera necessitat.

Es mantenen el 100% del transports de rodalies. Es redueixen a la meitat els de mitja distància.

L’assistència a llocs de culte, cerimònies civils i religioses, incloses les fúnebres, no es prohibeixen, però s’hauran d’evitar les aglomeracions i mantenir les distàncies de seguretat i el transport de viatgers per carretera.

Es manté el tancament de bars i establiments d’oci i restauració, que només podran fer servei de repartiment a domicili, i el tancament dels centres educatius.

L’estat d’alarma afecta tot el territori de l’Estat. En principi tindrà una durada de quinze dies, que podran ampliar-se prèvia aprovació del Congrés.

Anul·lació de la limitació horària d'estacionament

En el cas concret de Torelló, s’informa a la ciutadania que s’anul·la la limitació horària de les zones d’aparcament blava i vermella.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: