Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Instal·len vuit trampes preventives per evitar la processionària

Trampes processionària 1 bona
Ampliar en una finestra emergent
Trampes processionària 2
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 28.02.20 13:31
Aquesta setmana s'han instal·lat a tres punts del municipi vuit trampes per evitar la plaga de la processionària dels pins (Thaumetopoea pytiocampa). Es tracta d'una mesura preventiva i complementària del tractament per endoteràpia que es va fer la passada tardor a diversos pins i cedres del centre de Torelló. Les trampes s'han col·locat en arbres dels jardins de l'Espona, plaça Diversitat i Parc de l'Alzinar.

La passada tardor es va fer un primer tractament preventiu per endoteràpia, un mètode fitosanitari que consisteix en la injecció dels productes directament en el sistema vascular de l’arbre. La setmana passada, en una revisió de seguiment, es van detectar bosses de processionària en alguns pins i cedres. Tot i que probablement, a causa del primer tractament, les bosses no seran actives, s'ha decidit evitar riscos i instal·lar aquestes trampes físiques.

Les trampes, en forma de collar, actuen interceptant la baixada de les erugues de processionària pel tronc dels arbres. Els collars es col·loquen per sobre dels 2,5 metres d'alçada per evitar que siguin accessibles, sobretot pels infants.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: