Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El ple de desembre aprova una moció de suport al president Quim Torra i reclama la nul·litat de la sentència de l'1 d'Octubre

Ple desembre 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 08.01.20 10:06
El ple municipal del mes de desembre de l'Ajuntament de Torelló, celebrat el passat 23 de desembre al vespre a la Sala Noble de Can Parrella, va aprovar una moció conjunta presentada d'urgència pels grups polítics d'ERC, la CUP i Junts per Catalunya de rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que inhabilitava al Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència. La moció també demanava que s'apliqués la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat parlamentària dels eurodiputats Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. El PSC es va abstenir.

La moció, presentada d'urgència per tres dels quatre grups del consistori, mostra el suport 'al Molt Honorable President de la Generalitat i recolza la seva defensa de la llibertat d’expressió i el seu reclam de llibertat pels presos polítics'. Al mateix temps declara que la 'judicialització de la vida política espanyola, en relació als afers catalans en general i als independentistes en particular, és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional'. El text de la moció també demana al Tribunal Suprem que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, s'exigeix 'la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata de tots els presos'. En aquest sentit, es defensa que el Parlament Europeu adopti els canvis necessaris per a reconèixer a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín com a eurodiputats de ple dret.

En la resta de punts del dia, hi va haver unanimitat en la renovació del conveni per a la gestió de la deixalleria municipal i també per la creació d'una comissió informativa de caràcter especial per fer el seguiment de la gestió del servei de subministrament d'aigua i sanejament municipal.

Un altre dels punts que va tirar endavant, amb l'abstenció de Junts per Catalunya, va ser la modificació del conveni col·lectiu i les condicions de treball del personal laboral i funcionari de l'Ajuntament per restablir la jornada laboral de les 35 hores setmanals a partir de l'1 de gener de 2020.

Pel que fa a la resta de mocions presentades al ple, es van aprovar les dues impulsades pel PSC i Junts per Catalunya. La del PSC, que demanava la creació d'una agenda pública per l'alcalde i els regidors de l'equip de govern, va rebre el suport de la resta de grups de l'oposició i l'abstenció de l'equip de govern. I la moció de Junts per Catalunya, a favor del comerç local, va rebre el suport de la CUP i el PSC i el vot en contra de l'equip de govern.

En la part final del ple, corresponent a les informacions de l'equip de govern, el regidor de Cultura, Xevi Lozano, va fer una valoració molt positiva de la primera edició de la Fira TocaFusta i va explicar que s'estaven repartint els calendaris que edita l'Ajuntament, aquest any, fets amb la col·laboració de l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET). Al seu torn, el regidor d'Esports, David Sánchez, va informar de la conferència de Clàudia Galícia prevista pel 14 de gener i adreçada a les entitats esportives del municipi.

El regidor d'Habitatge, Adrià Jaumira, va informar de la campanya que ha iniciat l'Oficina d'Habitatge de Torelló per promoure la captació de pisos buits per la borsa de lloguer que gestionen. I la regidora d'Educació, Núria Montanyà, va fer pública la data de la segona xerrada sobre xarxes socials i convivència, dins la Xarxa de Debat Educatiu. Serà el 14 de gener, a les 8 del vespre, a la sala d'actes de La Cooperativa.

L'alcalde, Marçal Ortuño, i tots els regidors del consistori van aprofitar les seves intervencions finals per desitjar a la ciutadania unes bones festes.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: