Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torelló acollirà la tercera edició de les Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

Cartell Jornades Memòria Democràtica 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.11.19 10:59
En dues sessions, la primera aquest dimecres al Museu de la Torneria i la segona el 3 de desembre al teatre Cirvianum, Torelló acollirà la tercera edició de les Jornades de Memòria Democràtica d'Osona. En aquesta ocasió, el tema serà els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i els camins de l'exili.

La jornada d'aquest dimecres 20 de novembre al Museu de la Torneria serà una jornada acadèmica adreçada al públic en general que es farà de les 10 del matí a les 2 del migdia. La matinal començarà amb la conferència 'Guerra i exili a Torelló', a càrrec de Gerard Verdaguer, del Museu de la Torneria. I seguirà amb la presentació de l'audiovisual 'Estruendo', que recull testimonis sobre els bombardeigs a Torelló i que serà presentat per l'historiador Santi Molera. Després d'una pausa-cafè, Josep Casanovas, de la UVic-UCC parlarà de 'La fi de la història de la Guerra Civil a Osona' i també hi haurà l'espai dels joves investigadors, amb la presentació de treballs de recerca de batxillerat. La jornada acabarà amb una visita guiada a l'espai VITRI del Museu de la Torneria.

Pel que fa a la sessió del 3 de desembre, serà una jornada acadèmica adreçada als centres educatius de secundària i batxillerat que es farà al Teatre Cirvianum. Començarà a les 9 del matí i acabarà a un quart d'una del migdia. Inclourà una conferència i la projecció de dos audiovisuals i acabarà amb la 'Ruta dels espais de la Guerra a Torelló', accessible amb reserva prèvia.

L'aforament de les dues jornades és limitat. Les inscripcions es poden formalitzar a l'Arxiu Comarcal d'Osona, al telèfon 670544312 o mitjançant el correu electrònic acosona.cultura@gencat.cat.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: