Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'ONG camerunesa ASAFRO visita Torelló per fer balanç de la col·laboració amb l'Ajuntament

Visita ASAFRO 2019
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.10.19 13:10
Aquest mes d'octubre, va ser de visita a Torelló i a altres pobles d'Osona una delegació de l'ONG camerunesa ASAFRO, encarregada d'explicar els detalls dels projectes de cooperació que s'impulsen en aquell país mitjançant l'ONG catalana Agermanament sense Fronteres. L'Ajuntament de Torelló ha destinat aquest any 4.344 euros a la construcció d'un pou a la regió camerunesa de Bobog, dins la partida de 10.000 euros que anualment es dediquen a projectes de cooperació.

La delegació camerunesa estava formada pel director d'operacions i per la responsable del programa de dones d'ASAFRO. També hi eren presents el director d'Agermanament sense Fronteres, Toni Cabré i el delegat a Osona d'aquesta ONG, Ramon Bufí. La trobada es va fer a la seu de Benestar Social, a l'edifici de La Carrera, i va comptar amb la presència de la regidora, Núria Montanyà i de personal tècnic de l'àrea.

Durant la reunió, els dos responsables de l'ONG camerunesa van agrair l'ajuda que destina el poble de Torelló a la seva regió i van explicar els projectes que es poden tirar endavant gràcies a la construcció del pou d'aigua. Val a dir, que en aquesta zona del Camerun la població viu en condicions molt precàries precisament per la dificultat d'accedir a l'aigua potable. Les malalties provocades pel consum d'aigua en mal estat són la causa d'un 70% de la taxa de mortalitat que hi ha a la regió.

La trobada també va servir per presentar els possibles projectes de futur al nou equip de govern de l'Ajuntament. Els dos responsables de l'ONG camerunesa van destacar que les iniciatives que integren les dones d'aquestes zones rurals permeten l'empoderament de tota la comunitat. Actualment, l'ONG ASAFRO treballa en set regions del Camerun, amb projectes i negocis cooperatius lligats bàsicament a l'agricultura.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: