Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El darrer ple de l'any aprova l'obertura d'una segona aula de P0 a la llar d'infants Blancaneus

Ple desembre 2018
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.12.18 12:50
El ple de l'Ajuntament de Torelló va aprovar, en la sessió d'aquest dilluns al vespre, l'obertura d'una segona aula de P0 a la llar d'infants Blancaneus durant aquest mateix curs, a partir del mes de gener. La mesura, aprovada per unanimitat, va ser una de les propostes urgents que es van tractar en el darrer ple del 2018.

Entre la resta de propostes urgents, també va destacar l'aprovació del Pla Econòmic Financer 2018-2019, amb els vots a favor de l'equip de govern i el PSC i l'abstenció de la CUP i ERC.

El ple d'aquest dilluns va començar amb l'adhesió a una moció que va presentar el PDeCAT per solidaritzar-se amb la vaga de fam que protagonitzen quatre dels presos polítics catalans. Hi van donar suport tots els grups, excepte el PSC, que es va abstenir.

Durant la sessió d'ahir el ple també va acordar per unanimitat la proposta de nomenament del Sr. Joan Carles Viver com a nou Jutge de Pau titular i del Sr. Antoni Alba com a Jutge de Pau suplent. Tots els grups van aprofitar aquest punt per fer una menció especial a la bona feina feta els darrers anys per la Sra. Josefina Baena com a Jutgessa de Pau.

Un altre dels punts destacats del ple d'aquest dilluns va ser l'aprovació de la creació del consell municipal de Ràdio Ona i del seu reglament regulador. L'equip de govern, ERC i el PSC hi van votar a favor, mentre que la CUP es va abstenir. També es van aprovar, per unanimitat, les bonificacions de l'IBI de l'any 2019 i la modificació de l'acord de condicions de treball i del conveni col·lectiu per establir el complement del 100% de retribucions fixes i periòdiques en situacions d'incapacitat. A més, els vots a favor de l'equip de govern i del PSC van servir per aprovar la primera modificació de l'obra de la sala polivalent.

Pel que fa a les mocions, es va aprovar la que va presentar el grup del PSC per construir un itinerari per a vianants a la carretera BV-5626 que uneix Torelló (Carrer Espadamala) amb la Colònia Vila-Seca de Sant Vicenç. Va rebre el suport de l'equip de govern i la CUP, mentre que ERC es va abstenir. En aquest punt, l'alcalde, Santi Vivet, va voler deixar clar que es tracta d'un projecte que només es pot començar a parlar i que li correspondrà executar-lo o no al proper equip de govern. També es van aprovar, per unanimitat, dues mocions presentades per la CUP: una per donar suport a 'anem a mil', la iniciativa ciutadana per un salari digne i l'altra perquè s'identifiqui la sepultura provisional del 'Soldat del Puig'.

En el tram final del ple, el regidor de Comerç, Jordi Rosell, va informar de la campanya comercial 'Un Nadal de conte'. La regidora de Cultura, Núria Güell, va explicar que ja s'ha començat a repartir el Calendari 2019 que edita l'Ajuntament i també el número 43 de la revista Pescallunes. Al seu torn, el regidor de Medi Ambient, Manel Romans, va informar que s'ha obert a la ciutadania una nova zona verda, situada a la zona de l'Avinguda Pompeu Fabra, prop del pont de Malianta.

Tots els regidors i l'alcalde van tancar el ple desitjant als habitants de Torelló un Bon Nadal i un feliç 2019.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: