Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’escola Vall del Ges participen en el projecte CuEmE de la Diputació de Barcelona

Projecte Cueme 2018
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.11.18 10:14
L’alumnat de 5è curs de primària de l’escola Vall del Ges enceten aquest curs una nova edició del projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola. Durant el curs els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa i per això han comptat amb l'assessorament del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La finalitat del projecte és fomentar valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperació a l’escola. L’alumnat s’organitzarà i posarà nom a la cooperativa, crearà un logo, redactarà l’acta de constitució i els estatuts, crearà diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació,...), etc. Se seguiran els passos reals en la creació d’una cooperativa i hauran de decidir quin o quins productes produeixen que, finalment, vendran al mercat setmanal.

Des de l’inici del curs fins ara han tingut ja diverses xerrades orientatives per posar en marxa la seva cooperativa. Així, el passat 7 de novembre la tècnica d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura els va explicar conceptes com les diferents formes jurídiques, què és una cooperativa i els tràmits per donar d’alta el NIF. Per finalitzar la xerrada, un soci de Som Energia els va explicar com funciona la seva cooperativa. El 13 de novembre van tenir una xerrada sobre la imatge corporativa d’una empresa impartida per l’Escola d’Arts Gràfiques de Torelló. I el pròxim 29 de novembre Fiare banca ètica els hi explicarà com funcionen els bancs i com demanar un crèdit.

Com a novetat del CuEmE d’aquest any, des de la Diputació de Barcelona s’han incorporat a la pàgina web tota una sèrie de recursos i eines, tant pel professorat com per l’alumnat i també pels ens municipals, per poder treballar bé el projecte. El recurs s’anomena Kit CuEmE i consta de material didàctic per utilitzar en tots els àmbits del projecte.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: