Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

La beca Segimon Serrallonga permetrà estudiar la influència de Wagner en el catalanisme dels segles XIX i XX

Segimon Serrallonga
Ampliar en una finestra emergent Segimon Serrallonga
Data de publicació: 11.07.18 11:45
L’acte es va celebrar dissabte a la Sala Noble de Can Parrella i va comptar amb una conferència de Marina Font, sociòloga i guanyadora de la beca l’any 2014

L’onzena edició de la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis en universitats estrangeres se la va endur Òscar Ferrer, que estudiarà a la Universitat d'Edimburg (Escòcia) la influència de Wagner en el catalanisme dels segles XIX i XX.

Desenes de persones van omplir dissabte la Sala Noble de Can Parrella en l’acte de proclamació del veredicte d’aquest certamen. L’acte va comptar amb la conferència “La beca és meva: i ara què?”, una reflexió de Marina Font, sociòloga i guanyadora de la beca l’any 2014 i amb un parlament del premiat Òscar Ferrer. Els dos van ressaltar la importància de l’aprenentatge i del coneixement.

En sintonia, l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, va destacar l’enriquiment humà que comporta l’ampliació dels estudis a l’estranger: «anar a un altre país a estudiar, és una oportunitat per conèixer noves llengües, cultures i tradicions».

Vivet també va voler agrair la col•laboració de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i a la Xarxa Vives d’Universitats, als membres del jurat, i als responsables de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

La beca Segimon Serrallonga es va crear l’any 2006 i es dedica a projectes d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació. La seva dotació és de 8.000 € i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció. En l’organització d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Torelló ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic-Universitat Central de Catalunya en tasques d’assessorament i difusió. 

La Comissió de Selecció ha estat formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l’Art i professora de la UVicUCC; Montserrat Bacardí, doctora en Filologia i professora de la UAB; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora emèrita de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de Vic i professor col·laborador de la UOC; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB.

Fotografia: Jordi Casals

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: