Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El cap de setmana comencen els actes de Sant Jordi a Torelló

Sant Jordi 18
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 16.04.18 12:38
Els actes de Sant Jordi, aquest any, s’allarguen pràcticament tota la setmana a Torelló. Presentacions de llibres, guardons literaris, activitats infantils, centren el gruix del programa, que tindrà, tot i així, el dilluns de Sant Jordi com a dia central.

Dijous, a les 7 de la tarda, a la biblioteca Dos Rius, es presenta el llibre de Maria Dolors Farrés, ‘L’hora quieta’; mentre que a les 9 del vespre, en el marc del Cicle Gaudí, al cinema el Casal es projecta la pel·lícula d’Isabel Coixet, ‘La llibreria’.

Divendres, a partir de dos quarts de 8 del vespre, el cinema el Casal acollirà una vetllada literària amb el lliurament dels guardons de la 20a edició dels premis literaris Vila de Torelló – GAT Literari i la presentació del llibre d’autors de la Vall del Ges, ‘Pecats i pecadors’.

El dissabte, l’activitat es traslladarà al barri de Montserrat on, des de dos quarts d’11 i al llarg de tot el matí, hi haurà un taller infantil; la signatura del llibre ‘Corpus de Sang’ de l’escriptora torellonenca Araceli González; un conta contes a càrrec de la Rou i La Llibreria L’Impossible; sorteig dels llibres que cada comerç regala a un client; i l’actuació del grup Valltucada.

I el dilluns de Sant Jordi, a partir de les 5 de la tarda, a la plaça Vella hi haurà les tradicionals parades de llibres i roses. A més, tallers per a nens i nenes, organitzats per l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló; com ara ‘El drac Parrac!’, una escultura participativa, en la qual els nens i nenes podran ajudar a completar el cos d’aquesta famosa bèstia torellonenca que sol aparèixer en aquestes dates. Aquest any el color groc és el protagonista. I el taller ‘Per pujar-hi de peus’, un taller de xanques de drac.

A la plaça Jacint Verdaguer, es farà l’activitat ‘Estenem poesia’, organitzada per Òmnium Osona, amb la col•laboració de l’Oficina de Català de Torelló, i que consisteix a acostar-se a l’estenedor de poesia, escollir el text que més agradi i endur-se’l a casa, o regalar-lo a algú.

I a dos quarts de 6, a la plaça Jacint Verdaguer, es farà un taller de jocs tradicionals, com ara fer rodar la rotllana, encertar anelles o les bales d’argila, organitzat pel Museu de la Torneria. I a la plaça Mossèn Fortià Solà, tindrà lloc un concert de l’Escola Municipal de Música de Torelló, amb la participació de diferents formacions de grups corals, conjunt instrumental i instruments.

L’endemà, dimarts 24, de les 10 del matí a les 12 del migdia, es farà una sessió de portes obertes a la biblioteca del Casal Cívic, amb una lectura de poemes a càrrec del taller ‘Llegim en veu alta’.

A les 4 de la tarda, el Casal Cívic acollirà el tradicional Homenatge als socis més grans de 90 anys, amb un recull de poesia de l’escola Vall del Ges i cantada de la coral Ges del Casal Cívic i coca i xocolata per a tothom.

I la Biblioteca Dos Rius serà escenari, a les 8 del vespre, d’una conferència en el marc de l’Any Pompeu Fabra, titulada ‘El lingüista excepcional i el personatge cívic’, a càrrec del filòleg Jordi Manent, amb organització de l’Oficina de Català de Torelló (CNL Osona).

Finalment, dimecres, a les 6 de la tarda, es representarà un espectacle de titelles a la biblioteca del barri de Montserrat, ‘Dos conte si una Aurora’, amb la companyia Titelles Naip. I dijous, a dos quarts de 6 de la tarda, els alumnes i voluntaris que participen al programa LÈCXIT oferiran una lectura en veu alta dels seus textos favorits a la biblioteca Dos Rius, amb la col·laboració del Programa LÈCXIT (Lectore) de la Fundació Jaume Bofill, Institut Cirvianum i les escoles Fortià Solà, Vall del Ges, Rocaprevera i Sagrats Cors.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: