Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Comencen els Tastets d’Esports Adaptats als centres de secundària de Torelló

Data de publicació: 15.04.18 10:35
Des del 17 d’abril i fins al 8 de maig tindran lloc els Tastets d’Esports Adaptats a l’Institut Cirvianum, a l’Institut Escola Marta Mata, a l’Escola Rocaprevera i a l’Escola Sagrats Cors, dissenyats i dinamitzats per ADFO (Associació de Diversitat Funcional d’Osona). En total, s’impartiran 9 tallers al llarg d’aquestes quatre setmanes.

El Tastet d’Esports Adaptats va dirigit als alumnes del 1r cicle d’ESO, té una durada de 2 hores i està dinamitzat per tres monitors/es d’ADFO. El Tastet s’obre amb una xerrada introductòria i el testimoni d’una persona voluntària membre del Grup de Participació d’ADFO Torelló. A continuació, els alumnes experimentaran els diferents esports adaptats: bàsquet amb cadira de rodes, voleibol asseguts al terra per treballar les discapacitats físiques més greus i aquest any, com a novetat, futbol amb els ulls tapats amb una pilota amb cascavells.

ADFO treballa per la promoció integral de les persones amb diversitats funcionals i sota aquest paraigües, fa anys que imparteixen els Tastets d’Esports Adaptats als diferents centres de la comarca d’Osona. Les activitats esportives constitueixen un mitjà d'identificació i integració dintre del context social. Poder experimentar en primera persona les limitacions físiques amb les quals conviu molta gent, els aproxima a aquest col•lectiu i els acompanya a adoptar una actitud empàtica, d’obertura, d’escolta i de respecte. Valors que tant des de l’Ajuntament de Torelló com des dels centres educatius es volen potenciar per afavorir la construcció d’una societat inclusiva i respectuosa en totes les diversitats que pugui albergar.

Aquesta acció està plantejada en el marc de la Comissió d’Esport i Inclusió Social de l’Ajuntament de Torelló, en coordinació amb el Pla de Barris i impartida per ADFO amb l’objectiu de sensibilitzar als i les joves respecte la inclusió de les diversitats físiques i, treballar l’esport com a eina d’integració social i autovaloració personal.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: