Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Els ajuntaments de Ripoll, Sant Quirze, Torelló i Manlleu presenten una nova campanya de difusió de l’ús del tren

Roda premsa tren (I)
Ampliar en una finestra emergent
Roda premsa tren
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.11.17 11:00
Amb la voluntat de difondre i impulsar l’ús del tren en els desplaçaments, els ajuntaments de Ripoll, Sant Quirze de Besora, Manlleu i Torelló han posat en marxa una campanya informativa. Els alcaldes de les quatre poblacions impulsores van presentar, aquest dimarts a Torelló, el fulletó que s’ha editat i que es farà arribar als veïns dels respectius municipis.

A més de la difusió de l’ús del tren, la campanya s’ha focalitzat en el tren ‘matiner’, que funciona des del passat 6 de febrer però que encara no és prou conegut. Aquest tren, llargament reivindicat pel col·lectiu ‘Perquè no ens fotin el tren’, permet als usuaris del Ripollès i Osona Nord arribar a Barcelona abans de les 8 del matí (anteriorment el tren sortia de Vic). Concretament, el tren surt des de Ripoll a les 5.30h i s’atura a l’estació de Sant Quirze a les 5.46h, a Torelló a les 5.55h i a Manlleu a les 6.03h; i arriba a l’intercanviador de Sagrera-Meridiana, a Barcelona, a les 7.22 h i a l’estació Barcelona-Sants a les 7.34h.

Els alcaldes van coincidir en la necessitat de disposar d’un transport públic de qualitat i van insistir en reivindicacions com la millora de les unitats, el manteniment de la línia i les estacions o la racionalització dels horaris. Des de Manlleu, Àlex Garrido va avançar les gestions que s’estan fent per reobrir el bar de l’estació, que actua com a punt de venda de bitllets i va afirmar que “les estratègies comarcals passen per tenir un transport públic de qualitat”.

Santi Vivet també va comentar l’acord amb ADIF per a la cessió dels terrenys que s’han de convertir en l’aparcament de l’estació de Torelló. I va comentar el projecte dels quatre municipis perquè el penúltim tren pugi gent fins a Ripoll, ja que actualment acaba el servei a Vic i puja fins a Ripoll buit i sense fer parades.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va posar l’accent en que el tren “és un mitjà de transport eficient i ecològic. I representa un valor afegit per a les nostres comarques i un element de reequilibri territorial”. Tot i així va dir que “no n’hi ha prou de tenir el servei: ha de ser àgil i fiable”. També es va sumar a la proposta del tren ‘nocturn’: “el nou tren del matí ha suposat un avenç. Ara hem de completar el cicle amb el nou tren de la nit”.

Finalment, l’alcaldessa de Sant Quirze, Rosa Vestit, va expressar la necessitat peremptòria de “suprimir el pas a nivell” i va reivindicar que “els pobles petits a 100 quilòmetres de Barcelona, necessitem el tren. Tenim els mateixos drets que altres poblacions més grans”.

Montse Ayats, en representació del col·lectiu ‘Perquè no ens fotin el tren’, va destacar que en cinc anys de treball s’han aconseguit millores però que cal continuar avançant per “horaris més racionals” i per disposar “d’un transport públic digne i de qualitat”. Al mateix temps, va celebrar la campanya que s’ha posat en marxa –“una nova iniciativa en favor del tren”- i va recordar que els ajuntaments que s’impliquen en el tren “tenen projectes i aconsegueixen fites”.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: