Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L’Ajuntament i ADIF tanquen l’acord de cessió dels terrenys per fer un aparcament a l’estació per un termini de 10 anys

Ple novembre 17
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.11.17 12:11
L’Ajuntament de Torelló podrà adequar els terrenys del costat de la via del tren per tal de destinar-los a una zona d’aparcament de vehicles per als usuaris de la línia. El ple de dilluns passat va donar llum verda, per unanimitat, al contracte de cessió d’aquests terrenys de l’avinguda Pirineus, propietat d’ADIF, per un termini de 10 anys.

Aquest acord ja es va prendre en el ple del mes de juliol, per bé que ADIF hi va voler introduir algunes modificacions. El contracte revisat contempla la cessió dels terrenys propietat d’ADIF a favor de l’Ajuntament, per destinar-los a aparcament. I s’allarga el termini de cessió a 10 anys, per la qual cosa finalitzarà el 31 d’octubre de 2027. Després de la cessió, l’Ajuntament adequarà aquests terrenys de 2.550 metres quadrats i adjacents a l’estació de tren per tal de destinar-los a aparcament per a la gent que utilitza la línia de tren. L’alcalde Santi Vivet va celebrar la consecució de l’acord per les dificultats que suposa negociar amb ADIF, tot i que va agrair la bona disposició.

En un altre punt de l’ordre del dia, es va aprovar destinar el superàvit del pressupost del 2016, que puja a 1,1 milions d’euros, a inversions financerament sostenibles (149 mil euros), amortització del préstec de Sorea (220 mil euros) i amortització de préstecs (758 mil euros). La proposta va registrar els vots a favor de tots els grups tret d’ERC que hi va votar en contra.

I d’altra banda, també es va aprovar l’actualització de la retribució a percebre per Sorea pel subministrament d’aigua al municipi, amb l’abstenció de la CUP i els vots a favor de la resta de grups. En aquest tema, des de la CUP es va proposar allargar un any el contracte amb Sorea per tenir temps de fer un procés participatiu i permetre a la ciutadania decidir el model futur de gestió de l’aigua.

El regidor de Mobilitat, Marc Fontserè, va anunciar que després d’intenses reunions amb l’empresa Sagalés, finalment es recuperarà la parada del bus de la plaça dels Lleons. Va explicar que caldrà fer unes modificacions en la ruta, especialment ajustos semafòrics, i que la parada es recuperarà properament.

Finalment, tots els grups van donar suport al manifest unitari pel Dia Internacional de la Violència envers les Dones 2017.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: