Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Presenten el 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

Presentació Festival 17
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 11.10.17 12:58
La sala noble de Can Parrella va acollir, aquest dimarts, la presentació del 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que es celebrarà del 10 al 19 de novembre. En el decurs de l’acte es va fer un avenç del programa d’actes i es va recordar que la jornada inaugural es dedicarà a la figura de Jordi Pons, un personatge clau per la seva doble vessant en l’activitat alpinística i en el cinema de muntanya.

La secció competitiva serà de nou l’eix vertebrador. Durant deu dies es projectaran 44 pel·lícules que optaran a endur-se la Flor de Neu d’Or de la 35a edició. Tot plegat, després d’una selecció entre 119 propostes rebudes de 27 països diferents. Aquestes xifres mantenen l’exitosa tendència dels últims anys i situen la del 2017 com una de les millors edicions del Festival quant a quantitat i qualitat de les pel·lícules presentades.

Una prova més de l’abast internacional del certamen és que torna a ser l’escenari elegit per estrenar a Europa diverses produccions. És el cas de 'Dirtbag: the legend of Fred Beckey', que narra la història d’aquest escalador americà. També s’estrenarà a Torelló 'Last nomads of Everest', un retrat de quina manera subsisteixen les últimes famílies nepaleses que encara viuen de la ramaderia a 4.000 metres d’altitud, entre altres. El ressò internacional forjat al llarg del les 35 edicions situa el Festival com una de les cites obligatòries per a molts directors que portaran a Torelló les millors pel·lícules sobre alpinisme, escalada, esports de muntanya i etnografia i natura.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: