Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Més d’una trentena de candidatures als premis ADNemprèn per trobar els emprenedors de la Catalunya Central

Premis ADN 17 (I)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 08.08.17 12:57
El 31 de juliol es va tancar la convocatòria per presentar candidats i candidates als Premis ADNemprèn, que organitzen l’Ajuntament de Torelló, Mas Vinyoles Venture Factory i la Universitat de Vic-UCC. Aquests guardons volen distingir la trajectòria d’emprenedors sorgits a la Catalunya Central que siguin referents per a tothom qui aposta per l’emprenedoria, com a forma d’encarar el futur professional i generar impacte econòmic i social.

En total s’han rebut més de trenta candidatures en les diferents categories: el premi ADNstarter, patrocinat per l’Ajuntament de Torelló, distingirà la trajectòria d’una persona emprenedora i la seva projecció de futur associada al o als projectes que hagi promogut i/o estigui promovent. El premi ADNtransformer, patrocinat per Obra Social “la Caixa”, guardonarà la trajectòria d’una persona major de 48 anys que hagi reorientat la seva carrera professional vers l’emprenedoria, tot valorant el projecte que estigui promovent i la superació del plus de dificultat que sol presentar-se en aquest cas. El premi ADNsmart clean premiarà una persona emprenedora (o un equip) que lideri un projecte empresarial tecnològic, sòlid i innovador en els camps de les anomenades cleantech o smart tech. Finalment, el premi ADNgurú s’institueix amb caràcter honorífic per a una persona amb una llarga trajectòria emprenedora, que encarni els atributs de l’ADNemprèn i pugui representar un referent per a les noves generacions d’emprenedors.

Ermen Llobet, de Mas Vinyoles Venture Factory, i Manel Romans, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, s’han mostrat satisfets pels perfils rebuts durant aquestes setmanes. “L’objectiu dels premis és identificar l’ADN emprenedor de la Catalunya Central fugint dels estereotips de l’emprenedoria. No és fàcil, però el fet que siguin els ciutadans i ciutadanes que proposin els candidats ens permet arribar a persones que potser no estan en els circuits més mediàtics o circuits oficials de l'emprenedoria. I aquesta és la voluntat dels premis”.

El jurat de la primera convocatòria dels Premis ADNemprèn està format per persones relacionades amb el món empresarial, la formació, la promoció econòmica i/o el foment de l’emprenedoria: Ermen Llobet, director de Mas Vinyoles Venture Factory, actuarà com a president; els vocals seran Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVicc-UCC; Manel Romans, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torelló; Albert Puigvert, gerent de l’Associació ARCA; Lluís Jofre, director de la Càtedra SEAT-UPC i projecte CARNET, exsecretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya; David Garrofé, secretari general del CECOT i BANC; Josep M. Piqué, president del Parc Tecnològic La Salle Technova i del IASP; Xavier Verdaguer, emprenedor en sèrie, IMAGINE; Abel Conill, conseller-delegat de Victoria Ventura Capital; Roser Salvat, responsable de màrqueting, comunicació i estratègia de la Cambra de Barcelona; Marina Geli, coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC i exconsellera de Sanitat de la Generalitat; Tomàs Feliu, conseller delegat de Bassols Energia; Rosa Vestit, presidenta de l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura, Mònica Alonso, consultora i sòcia de INFONOMIA. I Anna Raventós, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, que farà les funcions de secretaria.

Després que s’hagi tancat el termini de presentació de candidatures, el jurat haurà de fer la seva valoració. El veredicte dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc a Mas Vinyoles durant el proper mes d’octubre.

Els Premis ADNemprèn són possibles gràcies al suport d’empreses i institucions que aposten per identificar i potenciar l’ADN de les persones emprenedores del territori de la Catalunya Central: Obra Social “La Caixa”, Ajuntament de Torelló, Bassols Energia, Grup Oliva Torras, TESEM, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), RMB Advocats Associats i Grup Vilar Riba.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: