Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Organitzen a Torelló la Jornada de la Convivència

Jornada de la Convivència RRPP
Ampliar en una finestra emergent
Cooperació 17
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.05.17 13:14
Torelló acollirà, aquest divendres i dissabte, la Jornada de la Convivència ‘Nosaltres... tots!’, organitzada per l’Ajuntament, amb una proposta plena d’activitats. La iniciativa es completa amb la Festa de la Diversitat que organitza l’ANC Vall del Ges, dissabte a la tarda.

Aquesta primera edició de la Jornada de la Convivència ha sorgit de la Comissió de Cooperació creada en el Consell Municipal de Benestar Social i Salut Pública, amb l’objectiu de participar en la selecció i el seguiment de projectes de cooperació en els quals col·labora l’Ajuntament.

La Comissió de Cooperació va considerar anar més enllà i fer un treball de sensibilització i educació amb la ciutadania i fer visible la feina que ja s’està fent sobre cohesió social. D’aquí va sorgir la idea de la Jornada de la Convivència, a la qual s’hi ha sumat la Festa de la Diversitat organitzada per l’ANC i les entitats culturals del municipi, iniciativa amb la qual es comparteixen objectius.

Els actes de la Jornada de la Convivència ‘Nosaltres... tots!’ comencen divendres a les 9 del vespre, amb la projecció al cinema El Casal del documental ‘Síria: una història de amor’, amb entrada gratuïta. A les 10 de la nit, a la plaça Nova, s’inaugurarà una instal·lació artística, organitzada per l’EAP de Torelló. La instal·lació, creada per l’artista Dimitri Xato, es titula ‘Herois’ i consta d’una vintena de tendes militars poloneses que pretenen evocar els camps de refugiats.

L’endemà dissabte, de 10 a 2 del migdia, el Centre Cultural Islàmic Alhidaya organitza una jornada de portes obertes i es podrà visitar el centre de culte. A les 5 de la tarda, al Foyer del teatre Cirviànum, tindrà lloc l’acte central de la Jornada, amb la taula rodona ‘Somiant la pau...d’Orient a Occident’. Aquest acte de sensibilització comptarà amb la presència de Laura Balmes que exposarà la ponència ‘Diversitat i identitats plurals’ a través de la qual donarà informació sobre conceptes, trencant prejudicis i clarificant idees; Jordi Llaonart parlarà sobre ‘La guerra de Síria és un conflicte polític o de religions?’ i aportarà llum sobre els motius que envolten el conflicte bèl·lic; finalment Joan Vera explicarà el tema ‘Igualtat per viure, diversitat per conviure’ i reflexionarà sobre si conviure en la diversitat és una utopia.

D’altra banda, aquesta serà la tercera edició de la Festa de la Diversitat que organitza l’ANC Vall del Ges, amb l’objectiu de mostrar la diversitat cultural del país i que Catalunya és i ha estat una terra d'acollida. Per això, la Festa de la Diversitat convida les diferents entitats del municipi per mostrar les seves arrels culturals en forma de balls, gastronomia, música, cultura popular...

A partir de les 7 de la tarda, s’aplegaran a la plaça Nova entitats com els Bastoners de la Vall del Ges, Associació Cultural Andaluza de Torelló, Colla Gegantera de Torelló, Associació de ghanesos de Torelló, Centre Cultural Islàmic Alhidaya, Valltucada, Diables del Ges, Bitlles Catalanes Som i Serem del Ges, a més de la 18a Campanya solidària de Torelló amb D’Jamena (Txad) i l’actuació de Judit Santigosa i Pol Calderer.

Paral·lelament a tots aquests actes es podran visitar dues exposicions a la biblioteca: ‘Les raons de la Cooperació. Per a la defensa de la Cooperació al desenvolupament des dels municipis’, i ‘Diaris il·lustrats de persones refugiades’.

Per altre cantó, en l’àmbit de la cooperació i a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Torelló col·labora des de 2016 i amb una aportació de 10.000 euros, en un projecte de rescat i primera assistència als refugiats que arriben a l’illa de Lesbos; i aquest 2017, amb la mateixa aportació econòmica, es participa en un projecte per garantir l’accés al dret a la salut a la població més vulnerable de Halba Akkar al Líban.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: