Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Presentació de la bitlla Guinovart, Joia del Museu de la Torneria 2017, amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Bitlla Guinovart
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.05.17 09:52
Dins dels actes del Dia Internacional dels Museus, aquest cap de setmana el Museu de la Torneria organitza dues activitats. Divendres es presentarà la Joia del Museu, que enguany és la bitlla Guinovart, i dissabte es farà un taller de baldufes i trompitxols. Ambdues activitats són gratuïtes.

Aquest divendres, a les 9 del vespre, en el decurs de la jornada de portes obertes, es farà la presentació de la bitlla Guinovart, Joia del Museu 2017, una peça artesana artística feta a partir de la simbiosi entre el treball artesà del torner Joan Noguera i l'artista Josep Guinovart a finals dels anys setanta del segle XX.

El pintor i escultor agramuntí Josep Guinovart i el torner Joan Noguera, de Sant Pere de Torelló, van crear una sèrie de bitlles, mascle i femella, a finals de la dècada de 1970. La fusió entre el treball artesanal i la creació artística queden ben palesos en aquestes bitlles. Al Museu de la Torneria hi ha una bitlla femella d'aquesta sèrie, cedida per Ton Granero. En temps de la transició política a l'Estat espanyol, les bitlles Guinovart van tenir una funció solidària amb els presos polítics.

Per altre cantó, dissabte a les 11 del mati, començarà un taller de baldufes i trompitxols per als més petits. El Museu en disposa d’una important col·lecció de diferents llocs del món. Aquesta activitat està limitada a 20 participants i es pot fer inscripció prèvia al web o telèfon del Museu (93 859 64 76).

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: