Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Àmplia programació d’activitats a Torelló amb motiu de Sant Jordi

Sant Jordi 2017 (I)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.04.17 13:33
Els actes commemoratius de la festivitat de Sant Jordi a Torelló s’estenen al llarg de pràcticament una setmana. Tot i així, els actes centrals es concentren durant dissabte i diumenge, amb activitats relacionades amb la llegenda de Sant Jordi, i amb les tradicionals parades de roses i llibres.

Des de les 10 del matí, la plaça Vella serà l’epicentre del Sant Jordi torellonenc. Al costat de les parades es faran els tallers per a nens i nenes amb el Drac Parrac que organitza l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. Els infants participants faran una escultura participativa, amb una proposta per als més petits per ajudar a completar el cos del drac. I també es farà un taller de superprinceses, supercavallers i superdracs, de manera que els participants faran una disfressa per celebrar un Sant Jordi d’herois emmascarats.

Al llarg del matí, la Cia. Loropardos muntarà ‘El racó del trobador’, a la plaça Jacint Verdaguer, amb roses i poesia, tot degustant Elixir de rosa o Pixats de drac en un ambient trobadoresc amb música en directe. I a les 12 del migdia, a la plaça Fortià Solà, tindrà lloc un concert de l’Escola Municipal de Música, amb la participació de diferents formacions de grups corals, conjunt instrumental i instruments.

Dissabte, a les 10 del matí es farà una visita guiada al Museu de la Torneria; mentre que a la plaça de la Sardana, al llarg de tot el matí hi haurà activitats com taller de ceràmica, contacontes i sorteig de llibre, en una iniciativa organitzada pels botiguers del barri de Montserrat. A les 12 del migdia, la Biblioteca Dos Rius acollirà una ponència sobre ‘Llengua i territori’, a càrrec de Joan Veny i Clar, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i membre de la Secció Filològica de l’IEC, en un acte organitzat per Òmnium Cultural d’Osona. En acabar, s’inaugurarà l’exposició ‘Entre l’herba i els núvols’, una mostra fotogràfica i lectura de tankes de Màrius Torres, a càrrec de l’Associació Fotogràfica de Torelló i els Rapsodes de la Vall del Ges. I a les 7 de la tarda, al Centre Cívic del barri de Montserrat, es farà el lliurament de premis del GAT Literari - 19è concurs de narrativa i poesia, amb el complement de l’espectacle ‘Clar, de lluna’, a càrrec d’Anna Miralpeix (recitació i textos) i Nuna (piano i veu), amb organització de l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET).

Com a preludi del cap de setmana, l’Escola MusicArt organitza divendres, a dos quarts de 6 de la tarda, a l’estació de tren, l’activitat ‘Vols reviure la llegenda de Sant Jordi?’, un recorregut amb cercavila pel barri de Montserrat, amb música en directe i de la mà del trobador medieval Xavi Capdevila. I a les 8 del vespre, la Biblioteca Dos Rius acollirà l’acte ‘Llegendes del món’, en el decurs del qual els alumnes de l’Oficina de Català –que organitza l’acte- explicaran llegendes del seu país per celebrar Sant Jordi.

A més, aquest mateix dijous, a les 8 del vespre, es presenta el llibre ‘Relats del Ges’, en un acte organitzat per l’Associació d’Estudis Torellonencs, al local de l’ADET al Museu de la Torneria. I a les 9, Alter Cinema projecta al Cinema el Casal el film ‘La lladre de llibres’.

I els actes encara s’estiraran fins la setmana entrant. Dilluns a dos quarts de 7, a la Biblioteca del barri de Montserrat, Marian Toril, farà una xerrada adreçada a pares, mares, educadores i educadors i a totes les persones que tinguin interès a iniciar-se en l’art d’explicar contes a infants; dimarts a les 4 de la tarda, al Casal Cívic es farà l’homenatge als avis de més de 90-92 anys; i dijous, a les 6 de la tarda, l’Hora del Conte es traslladarà a la Biblioteca del barri de Montserrat.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: