Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

S’ha completat la restauració del safareig de Puig-Roví i el seu entorn

Safareig
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.03.17 07:28
Entre finals de 2016 i els primers mesos de 2017, s’ha fet una actuació destinada a la restauració del safareig de Puig-Roví i el seu entorn. La pèrdua de l’ús per el qual antigament eren concebuts el conjunt de safarejos públics ha comportat, en la majoria d’ocasions, l’abandonament i la pèrdua d’aquest llegat arquitectònic. Mitjançant aquesta actuació es vol conservar aquest patrimoni.

L’actuació ha consistit, principalment, en la formació d’un paviment entorn del safareig, la reconstrucció de l’ampit i de les parts malmeses del mur del safareig, impermeabilització del vas i l’adequació dels accessos (s’han arreglat les escales i s’ha col·locat una barana de protecció). També s’ha senyalitzat el safareig i les fonts de Puig-Roví amb cartells i s’han col·locat diverses papereres i un banc a l’entorn de l’espai.

El safareig de Puig-roví es troba situat al nord-oest del nucli urbà de Torelló, just darrera el grup de cases que conformen el veïnat de Cabardisses (a la carretera de Borgonyà) i el curs del riu Ter. L’accés al safareig és pel mateix veïnat de Cabardisses, a través del camí que ressegueix la zona d’horta darrera el grup de cases; o bé, des del final del carrer de Núria, enllaçant amb el traç del GR-210 i de la Ruta del Ter. A prop del safareig hi ha la font nova i la font vella de Puig-roví que, en el seu conjunt, conformen un entorn privilegiat i de gran riquesa paisatgística.

L’obra s’ha fet gràcies a una subvenció d’Aigües Ter-Llobregat per a la restauració d’elements del patrimoni natural i cultural del riu Ter. L’ajut, gestionat des del Consorci del Ter i l’Ajuntament de Torelló, ha servit per a restaurar el safareig de Puig-roví.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: