Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Els Matxos destinen la recaptació de 25 dorsals a àpats per a la gent gran

Projecte Matxos 17
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.03.17 08:53
La setzena edició de la cursa Pels Camins dels Matxos que tindrà lloc el proper 9 d’abril a Torelló serà més transversal que mai. També fora del vessant esportiu, ja que l’organització potencia aquest any l’esperit social amb dos projectes que beneficiaran dos sectors imprescindibles per a la societat però alhora vulnerables, com són la gent gran i els infants. Aquest dimarts, l’organització en va donar els detalls en una presentació al Casal Cívic, espai que col·labora amb una de les iniciatives.

Per una banda, aquest dijous es posen en marxa els Dorsals Solidaris. Es tracta de 25 inscripcions disponibles únicament per a empreses i entitats que costaran 100 euros i en què la recaptació es destinarà íntegrament a subvencionar ajuts socials per a la gent gran de Torelló. Concretament, l’import obtingut es donarà a l’Associació Gent Gran en Marxa que, gràcies a aquesta aportació, oferirà la possibilitat d’utilitzar el servei de menjador del Casal Cívic de Torelló a persones en situació de risc, ja sigui per motius econòmics o perquè viuen soles. Aquesta acció, per tant, no només pretén oferir àpats complets a ciutadans amb dificultats econòmiques, sinó també acostar aquestes persones amb poc teixit social al dia a dia del Casal Cívic per tal que puguin enfortir els seus vincles comunitaris a través dels diversos tallers i activitats que s’hi organitzen. “Volem fer els Matxos més integradors que mai i retornar a la societat el suport que rebem cada any a través de tots els voluntaris que ens ajuden en el desenvolupament de la cursa”, deia Lambert Guix, president del Centre Excursionista Torelló (CET) que és l’entitat que organitza la prova.

L’altre projecte que es va presentar dimarts va ser el de Matxitus, en aquest cas vinculat amb l’àmbit educatiu. Durant la setmana prèvia a la cursa, les set escoles de la Vall del Ges treballaran el paisatge, la flora i la fauna del territori a través de la llegenda del Matxo Feliu, creada per Miquel Salarich, col·laborador del CET. El dia de la prova, a més, els Matxitus podran fer una ruta guiada amb una persona coneixedora de l’entorn que els permetrà comprovar sobre el terreny allò après a l’aula. “Busquem acostar els infants als Matxos però no des de l’esport o la competició, sinó des del coneixement del territori i el respecte per a la natura”, recalcava Guix.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: