Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Presenten el fons de la Vitri que la família Bofill ha cedit a l’Ajuntament i que es podrà veure al Museu de la Torneria

Cessió Vitri (I)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.03.15 15:05
El fons material i documental de l’antiga empresa Vitri es podrà veure al Museu de la Torneria. Així ho han anunciat l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, i Joan Bofill, representant de la família titular de l’emblemàtica empresa. El fons, que ha estat donat per la família Bofill a l’Ajuntament, consta de maquinària, documentació històrica i una extensa mostra de producte.

Santi Vivet ha volgut manifestar públicament l’agraïment de l’Ajuntament a la família Bofill per haver considerat la donació del fons de l’empresa Vitri i ha explicat que al Museu de la Torneria s’hi habilitarà un espai per acollir i exposar aquests fons materials i documentals.

Joan Bofill, per la seva banda, ha comentat que fa poc més d’un any es va posar en contacte amb l’Ajuntament per tal d’oferir el fons de l’empresa –que ocupava un espai al carrer Sant Josep- i “vam trobar-nos amb una receptivitat fantàstica”. El representant de la família considera que “estàvem en deute amb Torelló” i que amb aquesta cessió “es podrà mantenir el llegat i es podrà posar a l'abast de tothom”. També ha destacat que “les instal·lacions del Museu són fantàstiques” i ha expressat la satisfacció i l’agraïment de la família Bofill pel fet que aquest fons “quedi pel futur del poble”.

L’historiador i director del Museu de la Torneria, Gerard Verdaguer, ha fet una semblança històrica de la família Bofill i el seu impuls industrial a Torelló des del segle XVIII, alhora que ha destacat que amb aquest llegat “tindrem un gran complement pel Museu i podrem difondre un llegat històric impressionant d'una manera didàctica”.

Finalment, el regidor de Promoció Econòmica, Manel Romans, ha reiterat l’agraïment “per la generositat” de la família Bofill i ha posat l’accent en el fet que aquesta nissaga d’industrials ha estat pionera històricament en estampació i embotició de metall a Torelló, “un sector que actualment és la primera activitat econòmica de Torelló i la Vall del Ges, on hi ha un clúster d’empreses molt important”.

Formen part del fons, màquines dels inicis de l'empresa i documentació inicis de l'activitat, a banda d’una mostra extensa dels productes que va fabricar la Vitri al llarg de la seva trajectòria. Tot el projecte museogràfic està fet, per tant només s'ha de traslladar i situar en el seu emplaçament, un cop estigui adequat, amb la col·laboració de l’equip de voluntaris del Museu. Això fa pensar que abans de l’estiu, el fons de la Vitri ja es pugui visitar.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: