Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

La Botiga al Carrer, aquest dissabte, serà la primera de les diferents campanyes comercials que s’engegaran aquest any

Botiga al Carrer 2013
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 05.04.13 17:09
Aquest dissabte, 6 d’abril, la plaça Nova de Torelló acollirà una nova edició de La Botiga al Carrer. Aquesta iniciativa serà la primera del conjunt d’activitats de dinamització comercial que es posaran en marxa aquest any, gràcies a l’empenta del col·lectiu de comerciants de la població i el suport de l’Ajuntament. Aquest dissabte, 23 comerços, el Mercat Municipal i diverses entitats s’han implicat decididament amb La Botiga al Carrer.

La Botiga al Carrer de dissabte omplirà amb una trentena de carpes la plaça Nova. En total, hi prendran part 23 comerços -alguns dels quals adscrits a l’ACT i d’altres no- i el Mercat Municipal, una xifra sensiblement superior a edicions anteriors. L’activitat és organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, el Pla de Barris i l’Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT) i obrirà de les 10 del matí a les 2 del migdia i de dos quarts de 5 de la tarda a les 8 del vespre.

En la presentació de l’activitat, l’alcalde, Santi Vivet, va destacar que “aquesta activitat és la primera de les diferents accions de dinamització comercial que s’organitzaran, al llarg de l’any, des de la regidoria de Comerç, amb el suport d’altres regidories i del Pla de Barris. L’alcalde subratllava la recent aprovació d’una nova ordenança municipal per facilitar l’obertura de comerços i petits establiments al municipi o la voluntat de promocionar l’ocupació dels locals comercials buits.

El regidor de Comerç, Jordi Casals, per la seva banda, posava l’accent en el fet que La Botiga al Carrer és oberta “a tot el comerç de Torelló” i que el nivell de participació demostra “que la implicació del comerç local en les campanyes de dinamització és ferma”. En aquest sentit avançava que també es farà una segona Botiga al Carrer per la tardor a la plaça de la Sardana i que el proper estiu s’organitzarà la primera edició de La Botiga a la Nit, amb els comerços oberts en horari nocturn.

La presidenta de l’ACT, Dolors Darnés incidia en que aquests projectes s’integren en el conveni de col·laboració que es signarà entre l’ACT i l’Ajuntament de Torelló. L’entitat comercial, per altre cantó, aprofitarà La Botiga al Carrer d’aquest dissabte per reactivar les seves targetes de fidelització i difondre-les entre la clientela.

A banda dels productes dels estands de comerços i botigues, hi ha una programació paral·lela que abasta tot el dia. A les 10 es farà una xocolatada popular; de les 10 i fins a dos quarts de 12 es farà el I Concurs Gastronòmic ‘Posa l’estelada al plat’, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, entitat que també organitza el taller infantil ‘Pinta l'estelada’.

Al llarg de tot el matí hi haurà inflables i jocs gegants per als més petits; i la Llar d’Infants Blancaneus també farà un taller de decoració de pedres, per grans i petits. A les 12 del migdia actuarà l’Agrupació Cultural Andalusa, mentre al llarg de tot el matí els Donants de Sang-Creu Roja Osona i l’Associació de Disminuïts Física d’Osona (ADFO) facilitaran informació sobre l’entitat i les seves activitats.

A les 5 de la tarda, es farà una de les activitats que té més seguiment, la Passarel·la dels comerciants de Torelló. Dolors Darnés, de l’ACT, precisament significava que aquest any la Passarel·la és oberta “a tots els comerciants de Torelló, no només als socis de l’ACT”. En aquesta activitat s’hi han involucrat una desena de botigues.

Finalment, La Botiga al Carrer acabarà, a les 7 de la tarda, amb un concert del grup local Els Flipats i a les 9 del vespre, amb la representació al Teatre Cirvianum de l’obra ‘Confessions de dones de 30’.

El regidor de Comerç, Jordi Casals, remarcava el fet que els comerciants de Torelló “demostren en totes les reunions que fem, les ganes de treballar pel comerç i amb visió de poble”. Al mateix temps, celebrava que “en moments de crisi com els actuals, en comptes de baixar els braços, els comerciants de Torelló donen un pas endavant. Sense comerç, Torelló seria un poble sense ànima”.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: