Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Torelló ja és moralment territori català lliure i sobirà

Estelada Casa de la Vila
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.10.12 13:44
Torelló ja és moralment territori català lliure i sobirà, després de l’acord que es va prendre en el decurs del ple municipal, celebrat dilluns al vespre. La moció, que havia estat presentada pels grups municipals de CiU i ERC-JpT, també va rebre el suport d’ICV-EUiA-E i, després de la modificació d’un dels punts, del PSC.

En virtut de la moció, Torelló es declara “moralment territori català lliure i sobirà, municipi compromès amb la llibertat i la sobirania nacional de Catalunya, i compromesos amb el procés que pugui iniciar el Parlament de Catalunya en l’exercici del dret a decidir”. També deixa clar que “Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica, mitjançant un referèndum d'autodeterminació”. Al mateix temps, s’insta al nou Parlament i al president de la Generalitat sorgits de les eleccions del proper 25 de novembre a que “es comprometin a iniciar un procés de declaració de sobirania nacional catalana”, entenent com a tal que els ciutadans i ciutadanes puguin exercir el seu dret a decidir a través d'un referèndum o consulta “per tal de donar sortida als desitjos del poble català de determinar el seu futur”. I que el govern, “en cas que així ho decideixi el poble català, prepari de manera convenient la transició cap al nou estat català”.

En la justificació de la proposta, el regidor d’ERC-JpT, Jordi Casals, va recordar que Torelló ja es va adherir a l’Associació de Municipis per la Independència i que el ple va acordar que l’estelada lluís a la façana de la Casa de la Vila. El portaveu de CiU, Manel Romans, va defensar la necessitat que les administracions estiguin al costat de la ciutadania i les seves aspiracions, com en el cas del dret del poble català a decidir el seu futur. Finalment, tant ICV-EUiA-E com el PSC van donar suport a la moció, i en el cas d’aquesta dearrera formación, Marc Fontserè va agrair “la cintura de l’equip de govern” per acceptar l’esmena d’un dels punts de la moció. PxC hi va votar en contra en considerar que, amb l’actual marc constitucional, la proposta “és il·legal”.

Es dissolen els patronats de Ràdio Ona i del Teatre Cirvianum

D’altra banda, el ple també va aprovar la dissolució del Patronat Municipal del Teatre Cirvianum i del Patronat de Ràdio Ona. A partir de l’1 de gener de 2013, la prestació del servei de gestió del Teatre Cirvianum i de la Ràdio Municipal passaran a ser exercits pel propi Ajuntament, a l’hora que el personal temporal de la ràdio quedarà subrogat a la plantilla municipal.

La mesura s’ha adoptat amb la voluntat de simplificar els procediments ja que, actualment, les formes de prestació de serveis a través d’organismes autònoms no es consideren les més eficients per a portar a terme els seus objectius; suposen una sèrie de duplicitats de funcions, com ara la realització d’un pressupost propi, la liquidació de comptes, la transferència de capital municipal entre l’ajuntament i els Patronats... Això fa que es consideri més convenient prestar aquests serveis directament des del propi Ajuntament. La regidora de Cultura, Núria Güell, va explicar que canviarà tot sense que, aparentment, canviï res: “no s’ha de notar”. També va dir que el procés està en la seva fase inicial, de manera que properament es definirà com els membres dels dos patronats s’integren en un futur consell assessor.

Arxius relacionats


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: