Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Club Bàsquet Torelló

CB Torelló
Ampliar en una finestra emergent
HISTÒRIA DEL CB TORELLÓ

El club es va formar per casualitat, com una broma entre un grup d’aficionats. Primer es va fundar un equip de noies, cap a l’any 60 i la seva acceptació per part de la federació no va ser fàcil.

A part d’aquest equip, també hi havia uns aficionats locals que portaven temps jugant a bàsquet i va ser a partir d’aquí que va sorgir la idea de fundar el CB Torelló, cohesionant-se amb l’equip de noies i així fundant un club mixt. Aquests aficionats van començar a buscar gent perquè els ajudés en aquest projecte i persones com Emili Vinyes o Ramon Jordana (actualment entrenador de la selecció espanyola), dues persones emblemàtiques dins del món del bàsquet i que han fet grans aportacions, van ser, entre d’altres, algunes de les persones que van ajudar a la construcció d’aquest club.
En aquella primera època, el club comptava doncs amb un equip sènior masculí i un equip sènior femení.

Quan van tenir suficient suport, van començar a estructurar el club, la junta, els entrenadors, els equips… El primer president del club va ser Rafael Adrover Royo. A partir d’aquí es va constituir la junta directiva. El primers membres d’aquesta junta eren persones que tenien un lligam amb el bàsquet o que tenien interès per les activitats esportives.

El principals objectius que es marcaven en aquella època eren fer un bon equip (sobretot sènior), resoldre els problemes econòmics i potenciar el bàsquet, ja que era un esport relativament nou a nivell de Catalunya.

Amb aquesta idea de potenciar el bàsquet van començar a anar a les escoles per així reclutar nois i noies. Arrel d’aquesta iniciativa, el club va augmentar el nombre d’equips i comptava amb 3 equips femenins (un sènior, un júnior i un infantil) i 2 equips masculins (un sènior i un júnior).

També, cal afegir diferents equips de categoria mini que jugaven a l’escola i que en aquella època encara no formaven part del club.

Dins el club hi va haver un moment de crisi en l’apartat masculí atès que els arbitratges dels nois eren molt cars i el club tenia molts costos. Aquest fet va provocar que els equips masculins anessin desapareixent, tot i que més tard van tornar a reaparèixer. La desaparició dels equips masculins va portar a la dissolució de la junta i només Isidre Saborit i Tomàs Prat van seguir.

Aleshores, Tomàs Prat va passar a ser el president i va ser ell qui va tirar endavant el CB Torelló ja que era la seva única dedicació. Prat era en aquell moment la persona que ho portava tot dins el club (economia, gestions…).

ÈXITS ESPORTIUS DEL CLUB

Un dels èxits més grans, a nivell esportiu, que ha aconseguit el CB Torelló ha estat anar als Campionats d’Espanya. Aquest èxit s’ha aconseguit en cinc ocasions, en una de les quals en foren campiones (1988). D’aquestes quatre aparicions destaca la del 1987 ja que va ser un dels campionats més conflictius i dolorosos.

Feia 7 anys (respecte el 1987) que el CB Torelló havia iniciat la seva tasca, i amb un dels seus equips i per segona vegada en la història del club, van aconseguir arribar a la fase final de Campionat d’Espanya en categoria cadet femení.

Durant la lliga, aquest equip va assolir el segon lloc, fet que va obligar a haver de jugar unes fases contra els guanyadors d’altres províncies catalanes. En aquestes fases van quedar primeres i van tenir dret a accedir als Campionats d’Espanya. Aquests es van disputar a Porriño Vico, la setmana de Sant Joan. El fet d’anar a jugar els Campionats d’Espanya va provocar molta eufòria i satisfacció a la junta, en part perquè l’equip era molt jove (totes les jugadors eren cadets de primer any excepte dues que eren infantils).

L’entrenador de l’equip era Ramon Jordana. Després de perdre aquest Campionat del 1987, Jordana va dir que estaven contents pel nivell jugat però tenien una decepció que no podien evitar. A més, veia la oportunitat de tornar el pròxim any ja que les jugadores serien cadets de segon any.

L’any 1988 aquest mateix equip va aconseguir la victòria al Campionat d’Espanya. Un altre èxit esportiu aconseguit pel CB Torelló va ser el títol de Campiones de Catalunya en categoria pre-infantil femení l’any 2001 i en categoria cadet femení l’any 2004.

I finalment, destacar l’èxit esportiu del club, l’ascens de l’equip sènior femení a Copa Catalunya, obtingut l’any 2005. Aquesta és la categoria més alta aconseguida per un equip sènior femení a nivell de comarca, amb la qual cosa encara es reafirma més la idea del club dedicat a potenciar el bàsquet femení.

ACTUALITAT

El club té més de 150 jugadors i jugadores. Amb l'estructura de séniors fins els més petits del club (l'escola de bàsquet), en total més de 7 categories tant en masculí com en femení. Tots els equips participen a les competicions de la federació catalana. També dins les activitats dels club, s'organitzen cursos d'entrenadors, tornejos, 3x3, així com la participació del club a les activitats de les escoles de Torelló.

Enguany (2015) l'entitat celebra els seus 50 anys.
Persona de contacte
Rosa Saborit (presidenta)
Adreça
Passeig dels Esports, s/n
08570 - Torelló
Telèfon
93 859 29 89
Fax
93 859 29 89
e-mail
infocbtorello@gmail.com
Web
http://www.cbtorello.gesbisaura.cat
Horari
Horaris d'atenció:

dilluns a divendres de 17:00 a 20:00

Notícies

Casal Unitsxeducar 1
Cartell reobertura inscripcions casal
 • El Casal d'Estiu UnitsxEducar reobre les inscripcions
  Data de publicació: 23.07.20 12:00
  Després de les tres primeres setmanes d'activitats, el Casal d'Estiu UnitsxEducar, organitzat per l’Ajuntament, la Federació d’AMPA’s dels centres educatius, l’Escola Arts Plàstiques i diverses entitats de Torelló, reobre les inscripcions amb places per les dues últimes setmanes d'agost i les dues primeres de setembre. Les inscripcions es poden formalitzar del 17 al 27 de juliol. En aquestes tres primeres setmanes, el casal s'ha desenvolupat amb normalitat i amb una resposta molt positiva dels 427 infants inscrits.
Reunió Casal Estiu 1
 • El Casal d'Estiu UnitsxEducar comença aquest dilluns amb 427 infants inscrits
  Data de publicació: 26.06.20 10:00
  Aquest dilluns, 29 de juny, comença el Casal d'Estiu UnitsxEducar, organitzat per l’Ajuntament, la Federació d’AMPA’s dels centres educatius, l’Escola Arts Plàstiques i diverses entitats de Torelló. Ho fa amb 427 infants inscrits, repartits en 40 grups i amb un monitor per grup, a més dels directors i responsables del casal.
Cartell inscripcions casal
Zona esportiva 2020
 • Des de divendres estan obertes les instal·lacions esportives municipals
  Data de publicació: 07.06.20 14:29
  Des de divendres, estan obertes les instal·lacions esportives municipals, com ara el camp de futbol, el local del tennis taula al carrer Artesans i el pavelló municipal (per a entrenaments de bàsquet, boulder, esquaix, gimnàstica artística). L’horari d’obertura és de les 16h a les 22h.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: