logo

Associació d'Estudis Torellonencs

Les finalitats de l'entitat són:
 • L'estudi de la vila de Torelló i de la seva comarca en els aspectes científic, industrial, històric i cultural.
 • La conservació i classificació de tota mena d'escrits i documents, llibres i revistes, objectes i altres materials, propietat de l'Associació o bé de tercers, que hagin estat cedits a aquesta en qualsevol forma, que puguin contribuir o siguin d'interès per a l'estudi esmentat.
 • Enriquir i potenciar el patrimoni cultural de la vila de Torelló i de la seva comarca i procurar constantment l'adquisició de nous llibres, documents i objectes d'interès.
 • La divulgació de les seves pròpies activitats i la promoció de tota mena de manifestacions culturals per tal d'enaltir el bon nom i prestigi de la vila de Torelló i de la seva comarca.
Persona de contacte
Pasqual Bernat (president)
Adreça
08570 - Torelló
Telèfon
93 850 56 82
e-mail
arxiu.adet@gmail.com
Web
http://www.adetvallges.cat/

Notícies

Cartell Sant Jordi 2019
 • Les activitats de Sant Jordi d'aquesta tarda es faran encara que plogui
  Data de publicació: 23.04.19 12:40
  Torelló celebrarà aquesta tarda la diada de Sant Jordi amb diverses activitats programades a la Plaça Vella, Plaça Jacint Verdaguer i Plaça Mossèn Fortià Solà. El programa d'actes es mantindrà encara que faci mal temps. Si plou, les parades i activitats es reubicaran sota les voltes de la Plaça Vella i a la Biblioteca Dos Rius. Hi ha previstes parades de llibres i roses, diversos tallers per a infants i un concert de l'Escola Municipal de Música de Torelló. També hi ha actes previstos a les biblioteques del municipi durant els dies posteriors a Sant Jordi.
GAT Literari 2019
 • Divendres es lliuren els premis Vila de Torelló GAT Literari
  Data de publicació: 10.04.19 14:26
  Aquest divendres dia 12 d'abril, a dos quarts de 8 de la tarda, el Teatre Cirvianum acollirà la celebració de la vetllada literària durant la qual es farà l'acte de lliurament dels premis Vila de Torelló GAT Literari. L'acte és organitzat per l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET). S'entregaran els premis en les respectives modalitats de narrativa i poesia, convocatòria a la qual s’han presentat 217 treballs (140 de narrativa i 77 de poesia) que opten a un primer premi de 600 euros i a un accèssit de 300 euros en cadascuna de les dues modalitats.
Cartell Sant Jordi 2019
 • Torelló enceta una extensa programació d'actes per celebrar Sant Jordi
  Data de publicació: 05.04.19 15:02
  La presentació, avui a la tarda a la Biblioteca Dos Rius, del llibre 'Torelló desaparegut' marca el punt d'inici de l'extens programa d'activitats que es viuran al municipi per celebrar la diada de Sant Jordi. Aquest cap de setmana i els pròxims dies hi haurà els primers actes i, després de Setmana Santa, seguiran les activitats, centrades sobretot en el dia de Sant Jordi. Després de la presentació d'aquesta tarda del llibre 'Torelló Desaparegut', de l'historiador Santi Molera (19:30 h a la Biblioteca Dos Rius), demà serà el torn del teatre. Eduard Farelo portarà al Cirvianum l'obra 'Una Ilíada'.


Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20