Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Arxiu Municipal

Arxiu Municipal
Ampliar en una finestra emergent Arxiu Municipal
Arxiu municipal (lleixes)
Ampliar en una finestra emergent
L’Arxiu Municipal de Torelló és l’organisme encarregat de l’organització, la tutela, la gestió, la descripció, la conservació i la difusió dels fons documentals generats, reunits o rebuts per l’Ajuntament en l’exercici de les seves funcions. Per altra banda, el centre també gestiona fons particulars que han estat cedits a l’arxiu per part de ciutadans i entitats locals representatives de la història del nostre municipi. El servei dóna suport a l’administració local en l’exercici de les funcions que li són pròpies, alhora que, ofereix el seu servei a la ciutadania en general, mitjançant, la possibilitat de consultar la documentació (sempre i quan no existeixin restriccions legals) per a treballs i investigacions històriques. En el marc de les seves activitats, el centre també col·labora en activitats culturals per tal de contribuir a la divulgació i recuperació del patrimoni documental del municipi.

Dels fons que es conserven a l’Arxiu, el fons de l’Ajuntament és el més ampli. La documentació que en forma part comprèn el període que va de la segona meitat del segle XVIII al 2001, malgrat i que les sèries documentals no apareixen d’una manera més homogeneïtzada fins el segle XIX. A part, del fons estrictament municipal, l’Arxiu custodia fons aliens, cedits per particulars i associacions representatives del municipi. D’entre aquests cal destacar el fons de la Cooperativa de Vivendes “La Vall del Ges” (1961/1981), el fons de l’Escola d’Estiu de la Vall del Ges (1979/1987), el Fons de la Banca Subirachs (1907/1957) i el Fons fotogràfic Ramon Vinyeta. A banda, l’arxiu compta amb petites col·leccions de publicacions d’àmbit local i de particulars.
Persona de contacte
Responsable: Gemma Carretero
Adreça
C/ Capsavila, 2
08570 - Torelló
Telèfon
93 850 54 98
e-mail
arxiu@ajtorello.cat
Horari

Arxius relacionats


Notícies

Taller Memòria Juny 2019
 • Nova edició dels tallers de memòria entre l'Arxiu Municipal i la Residència Cals Avis
  Data de publicació: 18.06.19 09:51
  Els passats 6 i 14 de juny el Servei de l'Arxiu Municipal i el Servei de Psicologia de la Residència Cals Avis van realitzar una nova edició dels tallers d’identificació d’imatges històriques del poble entre els residents de la residència i els usuaris del Centre de dia “L’Oreig”. En aquesta ocasió, la tercera edició dels tallers estava centrada en imatges del Domund dels anys 40 i 50, així com en els pedronets del terme (fites que delimiten el territori).
 • El calendari de Torelló 2019 està dedicat a imatges antigues de festes del municipi
  Data de publicació: 20.12.18 09:58
  Com cada any, l’Ajuntament de Torelló edita un calendari personalitzat. En aquesta ocasió, el Calendari de Torelló 2019 està dedicat a imatges antigues de festes del municipi. En els diferents mesos, apareixen fotos de la dècada dels 70 i 80 del segle passat amb festes com el Carnaval, el Mercat del Trasto o Rocaprevera.
Taller Cals Avis novembre 2018
Prestatges arxiu 1
 • L'Arxiu Municipal amplia la capacitat amb nova prestatgeria compacta
  Data de publicació: 18.10.18 09:06
  Aquests dies ha finalitzat el projecte d'ampliació de la capacitat de l'Arxiu Municipal de Torelló, que es va iniciar a finals de l'any passat i que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. S'han instal·lat nous armaris compactes i quatre planeres per a documentació de gran format.
Aturada
 • L’Arxiu Municipal recupera la campanya #Arxivemelmoment coincidint amb el primer aniversari de l'1 d'Octubre
  Data de publicació: 19.09.18 14:26
  En una iniciativa de la Coordinadora per la commemoració de l'1 d'Octubre a Torelló, l'Arxiu Municipal torna a posar en marxa durant uns dies la campanya #Arxivemelmoment, amb l'objectiu de recopilar la documentació textual, gràfica i audiovisual relacionada amb “l’abans, el durant i el després” del Referèndum. Aquesta campanya, d'àmbit nacional, ha permès recollir 107 imatges i 13 vídeos de 9 particulars de Torelló. Ara es vol potenciar per recopilar més material i fer un audiovisual de commemoració del primer aniversari de l'1 d'octubre.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: