Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Arxiu Municipal

Arxiu Municipal
Ampliar en una finestra emergent Arxiu Municipal
Arxiu municipal (lleixes)
Ampliar en una finestra emergent
L’Arxiu Municipal de Torelló és l’organisme encarregat de l’organització, la tutela, la gestió, la descripció, la conservació i la difusió dels fons documentals generats, reunits o rebuts per l’Ajuntament en l’exercici de les seves funcions. Per altra banda, el centre també gestiona fons particulars que han estat cedits a l’arxiu per part de ciutadans i entitats locals representatives de la història del nostre municipi. El servei dóna suport a l’administració local en l’exercici de les funcions que li són pròpies, alhora que, ofereix el seu servei a la ciutadania en general, mitjançant, la possibilitat de consultar la documentació (sempre i quan no existeixin restriccions legals) per a treballs i investigacions històriques. En el marc de les seves activitats, el centre també col·labora en activitats culturals per tal de contribuir a la divulgació i recuperació del patrimoni documental del municipi.

Dels fons que es conserven a l’Arxiu, el fons de l’Ajuntament és el més ampli. La documentació que en forma part comprèn el període que va de la segona meitat del segle XVIII al 2001, malgrat i que les sèries documentals no apareixen d’una manera més homogeneïtzada fins el segle XIX. A part, del fons estrictament municipal, l’Arxiu custodia fons aliens, cedits per particulars i associacions representatives del municipi. D’entre aquests cal destacar el fons de la Cooperativa de Vivendes “La Vall del Ges” (1961/1981), el fons de l’Escola d’Estiu de la Vall del Ges (1979/1987), el Fons de la Banca Subirachs (1907/1957) i el Fons fotogràfic Ramon Vinyeta. A banda, l’arxiu compta amb petites col·leccions de publicacions d’àmbit local i de particulars.
Persona de contacte
Responsable: Gemma Carretero
Adreça
C/ Capsavila, 2
08570 - Torelló
Telèfon
93 850 54 98
e-mail
arxiu@ajtorello.cat
Horari

Arxius relacionats


Notícies

Taller Arxiu 17
Aturada
  • L’Arxiu Municipal promou la recollida de documentació relacionada amb el moment polític actual
    Data de publicació: 17.10.17 10:16
    El passat 26 de setembre l’Arxiu municipal de Torelló va iniciar una campanya per a la recollida de documentació relacionada amb els moviments socials entorn al referèndum de l’1 d’octubre, amb l’objectiu de recollir i testimoniar l’abast i transcendència del moment polític i social actual a la població. La campanya compta amb dues línies; una, adreçada a partits polítics i entitats sobiranistes i una altra, dirigida a la població en general per tal que facin arribar imatges dels actes i activitats organitzades entorn al referèndum.
Taller Arxiu 17
Taller 2017
  • L’Arxiu Municipal organitza un taller per identificar imatges antigues d’arquitectura desapareguda de Torelló
    Data de publicació: 20.07.17 10:16
    L’Arxiu Municipal de Torelló organitzat la tercera edició del taller participatiu d’identificació d’imatges dels seus fons fotogràfics. El taller es farà el proper dilluns 24 de juliol, a les 7 de la tarda a les dependències de l’Arxiu, i versarà sobre arquitectura desapareguda de Torelló. L’objectiu d’aquests tallers és la identificació i reconeixement d’imatges dels fons fotogràfics de l’Arxiu, a través dels records, coneixements i vivències dels participants al taller.
Hemeroteca Torelló

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: