Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Arxiu Municipal

Arxiu Municipal
Ampliar en una finestra emergent Arxiu Municipal
Arxiu municipal (lleixes)
Ampliar en una finestra emergent
L’Arxiu Municipal de Torelló és l’organisme encarregat de l’organització, la tutela, la gestió, la descripció, la conservació i la difusió dels fons documentals generats, reunits o rebuts per l’Ajuntament en l’exercici de les seves funcions. Per altra banda, el centre també gestiona fons particulars que han estat cedits a l’arxiu per part de ciutadans i entitats locals representatives de la història del nostre municipi. El servei dóna suport a l’administració local en l’exercici de les funcions que li són pròpies, alhora que, ofereix el seu servei a la ciutadania en general, mitjançant, la possibilitat de consultar la documentació (sempre i quan no existeixin restriccions legals) per a treballs i investigacions històriques. En el marc de les seves activitats, el centre també col·labora en activitats culturals per tal de contribuir a la divulgació i recuperació del patrimoni documental del municipi.

Dels fons que es conserven a l’Arxiu, el fons de l’Ajuntament és el més ampli. La documentació que en forma part comprèn el període que va de la segona meitat del segle XVIII al 2001, malgrat i que les sèries documentals no apareixen d’una manera més homogeneïtzada fins el segle XIX. A part, del fons estrictament municipal, l’Arxiu custodia fons aliens, cedits per particulars i associacions representatives del municipi. D’entre aquests cal destacar el fons de la Cooperativa de Vivendes “La Vall del Ges” (1961/1981), el fons de l’Escola d’Estiu de la Vall del Ges (1979/1987), el Fons de la Banca Subirachs (1907/1957) i el Fons fotogràfic Ramon Vinyeta. A banda, l’arxiu compta amb petites col·leccions de publicacions d’àmbit local i de particulars.
Persona de contacte
Responsable: Gemma Carretero
Adreça
C/ Capsavila, 2
08570 - Torelló
Telèfon
93 850 54 98
e-mail
arxiu@ajtorello.cat
Horari

Arxius relacionats


Notícies

 • Diumenge vinent s'inaugura el Memorial del soldat del Puig
  Data de publicació: 29.01.18 11:52
  El proper diumenge 4 de febrer s'inaugurarà a Torelló un monument a la memòria del soldat del Puig i de les víctimes de les desaparicions forçades ocorregudes entre el 1936 i el 1977. La Comissió del Soldat del Puig i l’Escola d’Arts Plàstiques coordinen el projecte, per al qual han endegat una iniciativa de participació ciutadana. Fins aquest dimecres hi ha temps de participar-hi.
 • Últims dies del procés participatiu per al monument commemoratiu del soldat del Puig
  Data de publicació: 18.01.18 11:52
  El proper 4 de febrer s'inaugurarà a Torelló un monument a la memòria del soldat del Puig i de les víctimes de les desaparicions forçades ocorregudes entre el 1936 i el 1977. La Comissió del Soldat del Puig i l’Escola d’Arts Plàstiques coordinen el projecte, per al qual han endegat una iniciativa de participació ciutadana. Fins aquest dimecres hi ha temps de participar-hi.
 • Aquest dijous es presentarà, a l’Arxiu Municipal, el Memorial al Soldat del Puig
  Data de publicació: 08.01.18 13:52
  Aquest dijous, a les 8 del vespre, l’Arxiu Municipal acollirà l’acte de presentació del Memorial al Soldat del Puig. L’acte és organitzat per la Comissió del Soldat del Puig (amb representació dels grups polítics de l’Ajuntament i diferents entitats del poble), l’Escola d’Arts Plàstiques i l’Arxiu Municipal.
 • Engeguen un procés participatiu per al monument commemoratiu del soldat del Puig
  Data de publicació: 08.01.18 11:52
  El proper 4 de febrer s'inaugurarà a Torelló un monument a la memòria del soldat del Puig i de les víctimes de les desaparicions forçades ocorregudes entre el 1936 i el 1977. La Comissió del Soldat del Puig i l’Escola d’Arts Plàstiques coordinen el projecte, per al qual han endegat una iniciativa de participació ciutadana.
Taller Arxiu 17

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: