Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Osona amb els Nens

Osona amb els Nens és una ONG que es dedica a organitzar estades a Catalunya -preferentment a les comarques d’Osona, la Cerdanya, el Bages, el Berguedà, el Vallès i el Ripollès-, de nens i nenes de la zona afectada per l’accident nuclear de Txernòbil l’any 1986. Si bé la majoria de nens provenen de la capital, Kiev, també venen nens de pobles i ciutats propers a la central com Slavutich, Ivancov, Nikopol, Ternopil, etc. que des de l’explosió del reactor de la central nuclear han estat rebent molta radiació. La primera acollida organitzada per la nostra ONG fou l’any 1996 coincidint amb el desè aniversari del tràgic accident. La nostra ONG ja ha portat més de 1.300 nens a Catalunya.

Objectiu de les acollides:
Millorar la salut dels nens donant-los l’oportunitat de deixar la zona contaminada durant unes setmanes (i si pot ser més d’una vegada) tot creant lligams afectius entre la família acollidora i el nen o la nena, i fent-los conèixer Catalunya i la seva cultura.

Donar l’oportunitat a les famílies acollidores de conèixer la realitat del desastre nuclear que va representar l’accident de Txernòbil. Per això, la ONG organitza cada dos anys un viatge a Ucraïna que permet visitar al nen/a acollit, conèixer la seva família, el seu país, la difícil situació econòmica en què viu i en l’últim viatge, fins i tot, visitar la central nuclear de Txernòbil.
Persona de contacte
Rosa Soler Casademunt (presidenta)
Adreça
Avinguda Rafel Casanova 40, 1-1
08570 - Torelló
Telèfon
93 859 33 68
Fax
93 859 33 68
e-mail
osonaambelsnens@hotmail.com
Web
http://www.osonanens.gesbisaura.cat

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: