Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Dansaires de la Vall del Ges

L’Associació Dansaires de la Vall del Ges neix a recer del grup de gent que per la Festa Major de Torelló realitzaven la ballada de la tradicional Dansa de Torelló i el Ball del Ciri.

Els fins de l’associació són la recerca, la recuperació i la divulgació de les danses que s’havien ballat a la Vall del Ges (Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló) i de les tradicions orals i folklòriques de la zona. Així mateix es treballa per representar les diferents danses a través del Grup de dansaires que formen part de l’associació. Així, es parteix del material recuperat i estudiat als arxius sobre danses del folklorista Aureli Capmany i l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, en què es pot trobar el llegat de dos insignes músics de la Vall del Ges, el cornamusaire Vicens Puigbò i el flabiolaire i tamboriner Ramon Vinyeta. Aquests documents folklòrics foren recollits durant els primers anys del segle XX. Fins al moment, a més de mantenir la Dansa i el Ball del ciri, s’han recuperat ja els següents balls: la Contradansa Embolicada, la Bolangera, el Ball del Mocador, el Ball dels ponts, la Sardana curta “La Pepa”, L’espunyalet i un Ball de bastons.

El Grup actua de manera fixa cada any a finals de juliol, el primer dia de la Festa Major de Torelló, presentant la Dansa i el Ball del ciri i, en les últimes edicions, alguna dansa més recuperada. A més, actua també en altres indrets propers o en la mateixa vila en ocasions o celebracions en què se li demana la seva col·laboració: * Actuacions Borgonyà, 25 de març de 2007 Torelló (Festa dels Avis del barri de Montserrat), 1 de maig del 2006 Torelló (Teatre Cirvianum) amb motiu de campanyes solidàries, 2005 i 2006 La Gleva, 25 de setembre de 2005 Folgueroles, Festes de Verdaguer, 22 de maig del 2005 Torelló (Campionat de seleccions absolutes masculines de tennis taula, Catalunya-França), 12 d’abril de 2005 Sant Vicenç de Torelló (Festa de l’avet), 12 de desembre de 2004 Torelló (Estació, amb motiu de l’aniversari de l’arribada del tren a la vila), 10 d’octubre de 2004.
Persona de contacte
Àngel Marginedas (president)
Adreça
Carrer Núria, 91 (centre cívic)
08570 - Torelló
e-mail
valldelges.dansaires@hotmail.com
Web
http://www.dansairesges.gesbisaura.cat

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: