Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'ARXIU MUNICIPAL DE TORELLÓ

Nevada 1986
Ampliar en una finestra emergent Setmanari Torelló (8 febrer 1986)
LA GRAN NEVADA DE 1986

El 30 de gener de 1986 va tenir lloc una gran nevada que deixà col·lapsades moltes de les comarques del nord i nord est de Catalunya.

A Torelló la neu començà a caure intensament cap al migdia del dijous dia 30. La precipitació de neu abundant, acompanyada per una forta ventada que s’aixecà a mitja tarda van ser la combinació perfecte cap al col·lapse. El pes de la neu i la virulència del vent van provocar la caiguda de diverses torres elèctriques, pals de telefonia i arbres; sense subministrament elèctric, ni llum, sense telèfon i amb les carreteres tallades i impracticables, els veïns de Torelló i la Vall del Ges quedaran per unes hores aïllats i incomunicats.
La manca de subministraments van provocar un caos important al poble i a la vida dels veïns que havien d’espavilar-se sense llum ni electricitat. Molts comerços no van poder obrir amb normalitat i en els pocs que ho van fer s’hi formaven llargues cues, esperonades també, per una certa psicosi de molts veïns. Mentrestant, començaren els treballs i les gestions per retornar a la normalitat, així com, les valoracions i les crítiques a l’Administració i les empreses de subministraments.
Malgrat i que mica en mica es van anar restablint tots els serveis, no va ser fins al cap d’unes setmanes que Torelló tornar a la normalitat.

La nevada de finals de gener de 1986 va provocar un col·lapse tan important al poble, que encara avui en dia és recordat per la majoria de torellonencs que ho van viure.Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: