Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'ARXIU MUNICIPAL DE TORELLÓ

L'APARADOR DE L'ARXIU

Aparador_08_34_edicions cinema muntanya_1
Ampliar en una finestra emergent [Fons Àngel Marginedas. Setmanari Torelló (Arxiu Municipal de Torelló)]
Aparador_08_3
Ampliar en una finestra emergent [Fons Àngel Marginedas. Setmanari Torelló (Arxiu Municipal de Torelló)]
34 EDICIONS DE CINEMA DE MUNTANYA A TORELLÓ


Avui dia 11 de novembre s’inaugura el 34è Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, que durant deu dies exhibirà els millors films mundials relacionats amb la muntanya, l’aventura i la natura.


La primera edició del festival va tenir lloc el febrer de 1983. El diumenge 13 de febrer d’aquell any, a les 6 de la tarda a l’antic Teatre Cirvianum s’inaugurava el què naixia com a “I Certamen de Cinema de Muntanya de Torelló “, organitzat amb grans esforços i no pocs obstacles pel Centre Excursionista de Torelló. I és que aquella mateixa setmana Torelló s’abocava a la celebració del Carnaval, un esdeveniment que restava certa atenció i públic al cinema de muntanya. Per altra banda, l’organització de la primera edició va haver de fer front als entrebancs que suposà la caiguda d’una forta nevada el dia 15 de febrer que deixà més de 20 centímetres de neu i importants problemes de circulació al poble.


La clausura tingué lloc el diumenge 20 de novembre amb l’entrega dels premis, anomenats ja “flors de neu”, per les categories Super-8, 16 mm i crítica popular. D’entre els guardonats va destacar el film “Ama Dablam Muntanya sagrada dels xerpes” de l’alpinista Jordi Pons, membre de la primera expedició catalana a l’Everest l’any 1982. A banda de la projecció de les pel·lícules, aquella primera edició ja va comptar amb activitats paral·leles tals com exposicions, xerrades i un concurs fotogràfic.

Segons detallava el Setmanari Torelló del 25 de febrer de 1983, malgrat i petits imprevistos, el I Certamen es va finalitzar amb una valoració molt positiva, tant pels organitzadors com pel públic en general, amb l’anunci de la celebració d’un II Certamen per l’any 1984 i amb l’esperança i voluntat de seguir treballant per apropar l’afició i estima per la muntanya a Torelló.


33 anys després el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló s’ha convertit en un referent internacional en el seu gènere. El progressiu prestigi que ha adquirit amb els anys es fa evident en la qualitat dels films que es presenten a concurs i per l’èxit de públic ja que, any rere any, reuneix milers d’espectadors entre professionals, experts i amants del món de l’audiovisual i la muntanya.Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: