Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'ARXIU MUNICIPAL DE TORELLÓ

L'APARADOR DE L'ARXIU


50 ANYS DEL PONT DE CONANGLELL


El dijous 19 de maig de 1966, aprofitant la celebració de la Fira de l’Ascenció, es va inaugurar el pont de Conanglell. Es tractava d’una infraestructura molt esperada a Torelló, ja que permetria després d’anys la connexió per carretera amb Conanglell i els altres municipis veïns de l’altra banda del riu Ter.


Des de sempre, la comunicació entre Torelló i Conanglell s’havia realitzat a través de palanques i petits ponts que patien amb escreix les pujades d’aigua del riu. L’aiguat del 1940 esfondrà per complert un petit pont que havia construït la Diputació de Barcelona a principis del S.XX. Des d’aquell moment, una simple palanca de fusta permetia el pas cap a la zona de Conanglell. No va ser fins al 1964 en ple desarollismo franquista que la Diputación Provincial inicià les obres per a la construcció d’un nou pont, definitiu i segur, que permetés el pas de trànsit rodat i la connexió del poble amb la carretera nacional de Barcelona a Puigcerdà.


El dia de la seva inauguració, el consistori de l’època, presidit per l’alcalde Pere Ullastre, va comptar amb representants de les autoritats provincials executores del projecte, el secretari del Governador Civil i el Diputat provincial d’Obres Públiques de la Diputació, autoritats locals, comarcals i eclesiàstiques. La nova infraestructura era presentada com una obra d’enginyeria cabdal, símbol de modernitat, progrés i seguretat. Per aquest motiu, l’acte va comptar amb la participació de molts veïns de Torelló i rodalies. El setmanari Torelló del dia 28 de maig d’aquell mateix any es feia ressò de la notícia i detallava que el mateix dia de la inauguració del pont s’havien comptabilitzat més de 2500 persones, així com, el pas de més de 800 vehicles (entre motos i cotxes) pel nou pont. No especificava la notícia, que des del mateix Ajuntament s’havia encarregat a la Junta de l’Associació d’Automobilistes i Motoristes “Sant Cristòfor” l’organització d’una “grandiosa caravana” per a desfilar pel pont de Conanglell just després de la seva benedicció i inauguració oficial.
Inauguració del Pont de Conanglell
Ampliar en una finestra emergent Inauguració del Pont de Conanglell
Inauguració Pont Conangell
Ampliar en una finestra emergent Inauguració del Pont Conanglell. Autor: P. Danés. “Arxiu d’imatges. Arxiu Municipal Torelló”

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: