Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'ARXIU MUNICIPAL DE TORELLÓ

L'APARADOR DE L'ARXIU

Arxiu Municipal al Mas Prat
Ampliar en una finestra emergent Arxiu Municipal al Mas Prat
EL MAS PRAT: DE MASIA EXTRAMURS A EQUIPAMENT PÚBLIC PER AL SERVEI D'ARXIU


L’edifici el Mas Prat, seu actual del Servei d’arxiu municipal de Torelló, està situat al C/ Capsavila, al nucli antic de la població, on conflueixen els carrers: Nou, Capsavila, Sant Feliu, Bonsuccés i Passatge de la Sagrera. Documentat ja des del S.XIII i fins a l’actualitat, el Mas prat ha estat objecte d’enèsimes restauracions i intervencions arquitectòniques. Ha passat de titularitat privada a pública i ha estat seu de diversos serveis locals i entitats.

Sabíeu que el Mas Prat fou una masia fora del nucli del poble? Qui fou Bernat de Calveria i quina relació va tenir amb l’edifici? On era el Teatre Gros i els “Estudis Vells”?


'El Mas Prat: de masia extramurs a equipament públic' és un viatge en el temps per descobrir els diferents usos d’un edifici històric i comprendre els valors del nostre patrimoni arquitectònic.


Arxius relacionats


NOTÍCIES I NOVETATS

Notícies i novetats

Aturada
  • L’Arxiu Municipal promou la recollida de documentació relacionada amb el moment polític actual
    Data de publicació: 17.10.17 10:16
    El passat 26 de setembre l’Arxiu municipal de Torelló va iniciar una campanya per a la recollida de documentació relacionada amb els moviments socials entorn al referèndum de l’1 d’octubre, amb l’objectiu de recollir i testimoniar l’abast i transcendència del moment polític i social actual a la població. La campanya compta amb dues línies; una, adreçada a partits polítics i entitats sobiranistes i una altra, dirigida a la població en general per tal que facin arribar imatges dels actes i activitats organitzades entorn al referèndum.
Taller Arxiu 17
Taller 2017
  • L’Arxiu Municipal organitza un taller per identificar imatges antigues d’arquitectura desapareguda de Torelló
    Data de publicació: 20.07.17 10:16
    L’Arxiu Municipal de Torelló organitzat la tercera edició del taller participatiu d’identificació d’imatges dels seus fons fotogràfics. El taller es farà el proper dilluns 24 de juliol, a les 7 de la tarda a les dependències de l’Arxiu, i versarà sobre arquitectura desapareguda de Torelló. L’objectiu d’aquests tallers és la identificació i reconeixement d’imatges dels fons fotogràfics de l’Arxiu, a través dels records, coneixements i vivències dels participants al taller.
Ple abril 17

HORARIS:

- De dimarts a divendres, de 9.00 a 14.00 h

- Dilluns, de 16.00 a 18.00 h (excepte del mes de juny al setembre)

- SERVEI TANCAT DURANT EL MES D'AGOST

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: