Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

L'ARXIU MUNICIPAL DE TORELLÓ

L'APARADOR DE L'ARXIU

Nevada 1986
Ampliar en una finestra emergent Setmanari Torelló (8 febrer 1986)
LA GRAN NEVADA DE 1986

El 30 de gener de 1986 va tenir lloc una gran nevada que deixà col·lapsades moltes de les comarques del nord i nord est de Catalunya.

A Torelló la neu començà a caure intensament cap al migdia del dijous dia 30. La precipitació de neu abundant, acompanyada per una forta ventada que s’aixecà a mitja tarda van ser la combinació perfecte cap al col·lapse. El pes de la neu i la virulència del vent van provocar la caiguda de diverses torres elèctriques, pals de telefonia i arbres; sense subministrament elèctric, ni llum, sense telèfon i amb les carreteres tallades i impracticables, els veïns de Torelló i la Vall del Ges quedaran per unes hores aïllats i incomunicats.
La manca de subministraments van provocar un caos important al poble i a la vida dels veïns que havien d’espavilar-se sense llum ni electricitat. Molts comerços no van poder obrir amb normalitat i en els pocs que ho van fer s’hi formaven llargues cues, esperonades també, per una certa psicosi de molts veïns. Mentrestant, començaren els treballs i les gestions per retornar a la normalitat, així com, les valoracions i les crítiques a l’Administració i les empreses de subministraments.
Malgrat i que mica en mica es van anar restablint tots els serveis, no va ser fins al cap d’unes setmanes que Torelló tornar a la normalitat.

La nevada de finals de gener de 1986 va provocar un col·lapse tan important al poble, que encara avui en dia és recordat per la majoria de torellonencs que ho van viure.NOTÍCIES I NOVETATS

Notícies i novetats

Taller Arxiu
 • El Taller d’Identificació d’Imatges de l’Arxiu Municipal es consolida
  Data de publicació: 22.12.16 10:16
  El passat dimecres 21 de desembre va tenir lloc la 2a edició del taller d’identificació d’imatges del fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal de Torelló. En aquesta ocasió l’eix temàtic principal del taller va ser l’arribada dels Reis durant els anys 50 i 70.
Taller Arxiu
 • Organitzen el segon taller participatiu d’identificació d’imatges del fons fotogràfic de l’Arxiu
  Data de publicació: 17.12.16 10:16
  L’Arxiu Municipal de Torelló ha organitzat un nou taller participatiu d’identificació d’imatges dels seus fons fotogràfics, que tindrà lloc el proper 21 de desembre. L’objectiu d’aquests tallers és la identificació i reconeixement d’indrets, fets, dates i personatges d’una tria d’imatges dels fons fotogràfics de l’Arxiu, a través dels records, coneixements i vivències dels participants al taller.
 • Una vintena de persones assisteixen al taller d’identificació d’imatges de l’Arxiu Municipal
  Data de publicació: 27.07.16 10:16
  Les dependències de l’Arxiu Municipal de Torelló van acollir, dimarts passat, el 1r taller d’identificació d’imatges del fons fotogràfic de l’Arxiu. L’acte, que estava inclòs en la programació de la Festa Major d’aquest any, va comptar amb una participació de 20 persones, que era el número màxim que s’havia fixat per al bon funcionament del taller.
Taller Arxiu
 • L’Arxiu Municipal organitza un taller per identificar imatges de Torelló
  Data de publicació: 20.07.16 10:16
  Dins els actes de la Festa Major, l’Arxiu Municipal organitza un taller participatiu, el proper 26 de juliol a les 7 de la tarda, per a la identificació i difusió del patrimoni fotogràfic de Torelló. L’objectiu del taller es poder identificar indrets, fets, dates i personatges de les imatges del fons fotogràfic de l’Arxiu, que en aquesta edició tindrà com a temàtica principal la festa major d’antany.

ARXIU MUNICIPAL DE TORELLÓ (AMT)
C. Capsavila, 2
08570 TORELLÓ

93 850 54 98
arxiu@ajtorello.cat
HORARIS:

- De dimarts a divendres, de 9.00 a 14.00 h

- Dilluns, de 16.00 a 18.00 h (excepte del mes de juny al setembre)

- SERVEI TANCAT: 7 i 9 de desembre

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: