Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

El pla de barris del nucli antic

L’any 2009 es va realitzar una diagnosi del Nucli Antic de Torelló i es van detectar una sèrie de necessitats i mancances. A partir d’aquí i amb les aportacions del veïnat, es va elaborar el Pla de Barris que és un projecte que té com a objectiu millorar el barri, proposant actuacions vinculades amb l’urbanisme, els equipaments públics, l’activitat comercial, la cohesió social i el medi ambient, mobilitat i sostenibilitat.

El projecte del Pla de Barris a Torelló pretén recuperar el centre com a motor de Torelló, tenint en compte l’estructura urbana de centre, la seu patrimonial i cultural que representa, i el motor de promoció econòmica que suposo per tot el municipi. Principalment, el Nucli Antic ha de ser un centre viu, i ha de ser un privilegi viure-hi.

El Pla de Barris de Torelló té un pressupost de 8.261.500 euros i està finançat un 50% per la Generalitat de Catalunya i l’altra 50% per l’Ajuntament. I s’hi duen a terme diferents accions segons els següents àmbits:

-Espai públic: Condicionament dels Carrers Nou, Rocaprevera, Sant Josep, Sant Antoni i Sant Bartomeu, Ronda Pollancredes, Pas de la Segrera, condicionament del Parc Municipal, condicionament medi-ambiental dels Comuns, il·luminació de carrers, aparcaments dissuassoris, i camins escolars segurs.

-Sostenibilitat i Medi Ambient: soterrament de contenidors, connexió entre Ribes del Riu Ges, millora del riu Ges.

-Habitatge: rehabilitació d’elements comuns d’edificació.

-Equipaments comunitaris: Oficina de Pla de Barris i Oficina d’habitatge, ludoteca, sala polivalent, hotel d’entitats, Espai Dones i Ciberateneu.

-Dinamització social i Econòmica: Dinamització del comerç, instal·lació d’infraestructures TIC, programa d’igualtat d’oportunitats, l’esport com a inclusió social, millora de l’atenció a la gent gran, Tots Som Carrer, i coordinació, comunicació i participació.

Mitjançant el Pla de Barris també s’han dut a terme altres actuacions que no estan finançades per aquest projecte però que s’hi relacionen directament; com per exemple l’Hotel d’Entitats, el casal de la gent gran, la piscina coberta, el camp de futbol, l’edifici de La Carrera i la Plaça Nova.

Des de l’Ajuntament donem molta importància a la participació ciutadana, per això hi ha un òrgan tècnic que és el Comitè d’Avaluació i Seguiment, i un Consell Veïnal on els veïns i veïnes del barri poden dir-hi la seva.

Actualment, l’Oficina del Pla de Barris amb el punt d’atenció al públic està ubicada a l’edifici de La Carrera, juntament amb les oficines de Serveis Socials.

Llistat de carrers que es troben a la zona d’intervenció integral del Pla de Barris:

- Baixada de l’Arxiu
- Passatge Barcelona
- Carrer Bonsuccés
- Corredor Can Reig
- Carrer Capsavila
- Passatge Cirvianum
- Plaça Coll i Dorca
- Passatge d’Espanya
- Passatge dels Esports
- Carrer Ges d’Avall
- Passeig Horta de Can Bassas
- Placeta Mossèn Fortià Solà
- Plaça Mossèn Jacint Verdaguer
- Carrer Mossèn Parassols
- Carrer Nou
- Camí Nou de Can Parrella
- Plaça Nova
- Carrer de la Pau
- Ronda de les Pollancredes
- Carrer del Pont
- Ronda del Puig
- Carrer Puigdassalit
- Call de la Rectoria
- Carrer Rocaprevera
- Pas de la Sagrera
- Carrer Sant Antoni
- Carrer Sant Bartomeu
- Carrer Sant Feliu
- Carrer Sant Josep
- Carrer Sant Miquel
- Plaça Vella
- Plaça de la Vila
Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: