Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Descripció del barri

El Nucli Antic de Torelló és un barri ric per la seva gent; la que hi viu, treballa o passeja.... Ple d’història, de vivències, de convivència, i de projectes. Sens dubte, ric en oportunitats de millora per impulsar-lo integralment en benefici de les persones.

El Nucli Antic de Torelló, àmbit d’intervenció del Pla de Barris, es troba situat al centre-sud del municipi i limita amb el Nucli Antic (Centre urbà nord) al nord, amb part del municipi no urbanitzada al sud, amb el barri de Joanot Martorell (Cabanya – Sant Roc) a l’est i amb part del municipi no urbanitzada a l’oest. Té una superfície de 36 hectàrees i una població de 2.768 persones.

Urbanísticament, al barri hi trobem un llegat patrimonial important, com per exemple, Cal Ferrer de la Plaça, construcció barroca del S. XVI, o la Casa de Pedra d’èpica medieval. No obstant, el Nucli Antic també compte amb un alt percentatge d’edificis que es troben en força mal estat i que no són del tot idonis per viure-hi. Sobretot tenint en compte que gran part d’aquests edificis són habitats per persones grans.

El centre de Torelló, i per tant el Nucli Antic, és el centre comercial urbà del municipi. Si bé aquest es troba afectat per la situació de crisi econòmica global.

El municipi de Torelló compta amb una important tradició associativa, especialment referent a l’activitat cultural. Però el barri, tot i acollir a 25 de les 40 associacions del municipi, experimenta una clara manca de diversificació associativa.

Al barri hi trobem vàries zones verdes i espais de lleure; Parc Municipal, Finca Espona, Jardins de Can Parrella o la Zona Esportiva.
Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: