Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Torelló, a través de la seva acció municipal, aposta per la participació ciutadana, entesa com la incorporació de les persones en la presa de decisions sobre els afers públics. Tal com consta en el preàmbul del Reglament de Participació Ciutadana de Torelló (2009), la participació ciutadana és un dret de la ciutadania i una opció estratègica de l'Ajuntament que, d'aquesta manera, opta decididament per la democràcia participativa per complementar la democràcia representativa.

El Reglament de Participació Ciutadana va ser aprovat pel ple de l'Ajuntament el 2 de març de 2009 (publicat al BOP del 10 de març). Aquest document va ser elaborat per una comissió amb representació de tots els grups municipals, amb la voluntat de posar al dia el conjunt normatiu vigent fins aleshores. En les seves diverses seccions el Reglament regula la informació municipal, els consells municipals, la participació individual, la participació col·lectiva, el dret de petició, les normes per a l'exercici del dret a la participació, el foment del teixit associatiu i la consulta popular.

Instruments bàsics de la participació ciutadana, recollits per l'esmentat Reglament, són els consells municipals de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, de Benestar Social i Salut Pública i el Consell Escolar Municipal, en ple funcionament des de fa temps, i més recentment el Consell Municipal d'Esports. Actualment s'està treballant per constituir el consell municipal de Cultura.

D'altra banda, des de la regidoria de Ciutadania Activa també s'han impulsat altres iniciatives, com ara els processos participatius entorn del projecte del Pla de Barris o del Pla de Mobilitat.

D'altra banda, Torelló disposa d'altres òrgans estables de participació, com el Consistori Infantil i les assemblees de barri.

Arxius relacionats


Notícies

Calendari 2021
 • El calendari de Torelló 2021 està dedicat al Museu de la Torneria
  Data de publicació: 02.01.21 12:44
  L’Ajuntament ha editat, un any més, el calendari de Torelló. En aquesta ocasió, el Calendari de Torelló 2021 està dedicat al Museu de la Torneria, amb un recull d'imatges del fotògraf Oriol Clavera, de peces que s'exhibeixen al Museu i d'elements relacionats amb la torneria.
 • Aquest dijous, assemblea de barri de la plaça Joanot i la Cabanya
  Data de publicació: 14.12.20 13:18
  Aquest dijous, tindrà lloc una assemblea de barri amb els veïns de la plaça Joanot Martorell i La Cabanya. La trobada, que es farà en format virtual, està prevista per les 8 del vespre i el tema principal de l'ordre del dia serà la reordenació de mobilitat al barri.
 • Reobre l'Hotel d’Entitats Josep Bardolet
  Data de publicació: 11.12.20 10:36
  Després d'un mes llarg de tancament, l´Hotel d’Entitats Josep Bardolet torna a ser obert, amb les mateixes mesures que eren vigents abans del darrer tancament. A partir d'ara, per tant, les entitats usuàries de l’equipament podran tornar a fer les seves reunions i activitats presencialment a l’Hotel d’Entitats.

 • Última sessió de formació adreçada a les entitats per relacionar-se amb l'administració
  Data de publicació: 03.12.20 09:18
  L'Ajuntament ha organitzat unes sessions de formació en l’ús d’eines d’administració electrònica per relacionar-se amb l'administració, adreçades a les entitats i associacions del municipi. Després de les dues primeres sessions, el proper dia 10 es farà la darrera sessió adreçada a les entitats de caire veïnal, social, educatiu, solidari, etc.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: