Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Torelló, a través de la seva acció municipal, aposta per la participació ciutadana, entesa com la incorporació de les persones en la presa de decisions sobre els afers públics. Tal com consta en el preàmbul del Reglament de Participació Ciutadana de Torelló (2009), la participació ciutadana és un dret de la ciutadania i una opció estratègica de l'Ajuntament que, d'aquesta manera, opta decididament per la democràcia participativa per complementar la democràcia representativa.

El Reglament de Participació Ciutadana va ser aprovat pel ple de l'Ajuntament el 2 de març de 2009 (publicat al BOP del 10 de març). Aquest document va ser elaborat per una comissió amb representació de tots els grups municipals, amb la voluntat de posar al dia el conjunt normatiu vigent fins aleshores. En les seves diverses seccions el Reglament regula la informació municipal, els consells municipals, la participació individual, la participació col·lectiva, el dret de petició, les normes per a l'exercici del dret a la participació, el foment del teixit associatiu i la consulta popular.

Instruments bàsics de la participació ciutadana, recollits per l'esmentat Reglament, són els consells municipals de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, de Benestar Social i Salut Pública i el Consell Escolar Municipal, en ple funcionament des de fa temps, i més recentment el Consell Municipal d'Esports. Actualment s'està treballant per constituir el consell municipal de Cultura.

D'altra banda, des de la regidoria de Ciutadania Activa també s'han impulsat altres iniciatives, com ara els processos participatius entorn del projecte del Pla de Barris o del Pla de Mobilitat.

D'altra banda, Torelló disposa d'altres òrgans estables de participació, com el Consistori Infantil i les assemblees de barri.

Arxius relacionats


Notícies

 • L’Ajuntament fa una enquesta per conèixer l'opinió de la ciutadania sobre la Festa Major 2017
  Data de publicació: 06.08.17 14:47
  L'Ajuntament vol conèixer l'opinió de la ciutadania sobre la Festa Major 2017. Per això s'ha penjat un formulari a la web municipal, en el qual tothom qui ho desitgi podrà manifestar la seva opinió sobre els diferents aspectes de la Festa Major. Aquest és el segon any que es fa aquesta enquesta, per bé que l'any passat la participació ciutadana va ser molt reduïda. Per això, s'ha fet pública l'enquesta a través de les xarxes socials, alhora que s'ha fet arribar al conjunt d'entitats locals per tal d'incrementar-ne la difusió.
 • La ciutadania de Torelló pot participar en l'elaboració de normativa
  Data de publicació: 08.07.17 14:30
  La ciutadania de Torelló ja pot participar en el procés d'elaboració de normes a través del web municipal. A través d’aquest espai es podran formular aportacions en el tràmit de consulta prèvia pública sobre els nous reglaments i ordenances que impulsi l'Ajuntament.
Regidors ràdio 17
 • Representants del Consistori Infantil expliquen el treball d'aquest any a Ràdio Ona
  Data de publicació: 18.06.17 10:40
  Dilluns vinent s’emetrà a Ràdio Ona una entrevista amb les regidores infantils Júlia Fontserè de l’escola Fortià Solà i Laura Silvestre de l’Escola Marta Mata, en representació del Consistori Infantil 2016-2017. L’entrevista s’emetrà en el decurs del programa del migdia, ‘Magatzem Magazín’, que presenta Pere Trabal.
Cloenda Consistori 17
 • El Consistori Infantil presenta un informe de valoració de les festes populars del municipi
  Data de publicació: 08.06.17 10:40
  El Consistori Infantil de Torelló va tancar la legislatura del curs 2016-2017 aquest dimecres, amb la celebració del ple de cloenda al Teatre Cirvianum. L’acte va comptar amb l’assistència de tots els alumnes de 6è de Primària de les escoles de Torelló, i va ser presidit per l’alcalde Santi Vivet. Els regidors i regidores infantils van exposar les conclusions del treball que han elaborat aquest any basat en les festes populars del municipi.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: