Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   

Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Torelló, a través de la seva acció municipal, aposta per la participació ciutadana, entesa com la incorporació de les persones en la presa de decisions sobre els afers públics. Tal com consta en el preàmbul del Reglament de Participació Ciutadana de Torelló (2009), la participació ciutadana és un dret de la ciutadania i una opció estratègica de l'Ajuntament que, d'aquesta manera, opta decididament per la democràcia participativa per complementar la democràcia representativa.

El Reglament de Participació Ciutadana va ser aprovat pel ple de l'Ajuntament el 2 de març de 2009 (publicat al BOP del 10 de març). Aquest document va ser elaborat per una comissió amb representació de tots els grups municipals, amb la voluntat de posar al dia el conjunt normatiu vigent fins aleshores. En les seves diverses seccions el Reglament regula la informació municipal, els consells municipals, la participació individual, la participació col·lectiva, el dret de petició, les normes per a l'exercici del dret a la participació, el foment del teixit associatiu i la consulta popular.

Instruments bàsics de la participació ciutadana, recollits per l'esmentat Reglament, són els consells municipals de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, de Benestar Social i Salut Pública i el Consell Escolar Municipal, en ple funcionament des de fa temps, i més recentment el Consell Municipal d'Esports. Actualment s'està treballant per constituir el consell municipal de Cultura.

D'altra banda, des de la regidoria de Ciutadania Activa també s'han impulsat altres iniciatives, com ara els processos participatius entorn del projecte del Pla de Barris o del Pla de Mobilitat.

D'altra banda, Torelló disposa d'altres òrgans estables de participació, com el Consistori Infantil i les assemblees de barri.

Arxius relacionats


Notícies

 • L’equip del Síndic de Greuges va atendre 11 visites a Torelló
  Data de publicació: 27.02.17 11:08
  L’oficina del Síndic de Greuges va atendre 11 visites, en el decurs de la seva estada a Torelló, aquest dijous 23 de febrer. Les persones ateses per l’equip del Síndic a La Cooperativa han presentat 9 queixes i han formulat 2 consultes. Les problemàtiques plantejades han estat, entre altres, temes relacionats amb consum (electricitat i telefonia), tributari, urbanisme, multes de trànsit, molèsties per sorolls, etc...
 • L’equip del Síndic de Greuges es desplaça a Torelló el dijous 23 de febrer
  Data de publicació: 20.02.17 13:08
  L’oficina del Síndic de Greuges es desplaçarà a Torelló el proper dijous 23 de febrer, per tal d’atendre les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Membres de l’equip del Síndic atendran les visites a les dependències de l’edifici de La Cooperativa.
Xerrada entitats 17
Consistori Ràdio Ona 17
 • Entrevista a Ràdio Ona als representants del Consistori Infantil
  Data de publicació: 07.02.17 13:40
  Aquest dimarts, dins el programa de Ràdio Ona ‘Magatzem Magazín’, s’emet l’entrevista que s’ha fet als representants del Consistori Infantil. El conductor del programa Pere Trabal ha entrevistat cinc regidors i regidores del Consistori Infantil, que han explicat quin és el tema sobre el qual treballen aquest any i com estan vivint l’experiència fins ara.
Imatge campanya Carnaval

Agenda


Plans i programes

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: