Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Torelló, a través de la seva acció municipal, aposta per la participació ciutadana, entesa com la incorporació de les persones en la presa de decisions sobre els afers públics. Tal com consta en el preàmbul del Reglament de Participació Ciutadana de Torelló (2009), la participació ciutadana és un dret de la ciutadania i una opció estratègica de l'Ajuntament que, d'aquesta manera, opta decididament per la democràcia participativa per complementar la democràcia representativa.

El Reglament de Participació Ciutadana va ser aprovat pel ple de l'Ajuntament el 2 de març de 2009 (publicat al BOP del 10 de març). Aquest document va ser elaborat per una comissió amb representació de tots els grups municipals, amb la voluntat de posar al dia el conjunt normatiu vigent fins aleshores. En les seves diverses seccions el Reglament regula la informació municipal, els consells municipals, la participació individual, la participació col·lectiva, el dret de petició, les normes per a l'exercici del dret a la participació, el foment del teixit associatiu i la consulta popular.

Instruments bàsics de la participació ciutadana, recollits per l'esmentat Reglament, són els consells municipals de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, de Benestar Social i Salut Pública i el Consell Escolar Municipal, en ple funcionament des de fa temps, i més recentment el Consell Municipal d'Esports. Actualment s'està treballant per constituir el consell municipal de Cultura.

D'altra banda, des de la regidoria de Ciutadania Activa també s'han impulsat altres iniciatives, com ara els processos participatius entorn del projecte del Pla de Barris o del Pla de Mobilitat.

D'altra banda, Torelló disposa d'altres òrgans estables de participació, com el Consistori Infantil i les assemblees de barri.

Arxius relacionats


Notícies

 • L’equip del Síndic de Greuges va atendre 12 visites a Torelló
  Data de publicació: 05.10.18 13:19
  L’oficina del Síndic de Greuges va atendre 12 visites, en el decurs de la seva estada a Torelló, ahir dijous 4 d'octubre. Les persones ateses per l’equip del Síndic a La Cooperativa van presentar 12 queixes i van formular 1 consulta. Les problemàtiques plantejades van ser, entre altres, temes relacionats amb consum (telefonia i electricitat), urbanisme, serveis socials, etc...
 • L’equip del Síndic de Greuges es desplaça a Torelló el dijous 4 d'octubre
  Data de publicació: 27.09.18 14:19
  L’oficina del Síndic de Greuges es desplaçarà a Torelló, el proper dijous 4 d'octubre, per tal d’atendre les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Membres de l’equip del Síndic atendran les visites a les dependències de l’edifici de La Cooperativa.
 • L'Ajuntament anima els ciutadans a participar en els actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost
  Data de publicació: 16.08.18 10:52
  L'Ajuntament de Torelló s'afegeix al sentiment de record i solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes d’ara fa un any a Barcelona i Cambrils. Tot i que no s’organitzarà cap acte al municipi, les banderes oficials de la Casa de la Vila onejaran a mig pal durant els propers dos dies. S’anima els ciutadans a participar en els actes previstos per aquesta tarda a Ripoll i per demà divendres a Vic i Barcelona.
 • El Consistori Infantil celebra la última sessió de la “legislatura”
  Data de publicació: 11.06.18 12:39
  El Consistori Infantil de Torelló va posar el punt final a la ‘legislatura’ 2017-2018, dimarts passat, amb una sessió de cloenda al Teatre Cirvianum. La sessió va ser presidida per l’alcalde Santi Vivet, i també hi va participar la regidora de Participació Ciutadana, Núria Güell.
Trasto 18
 • Diumenge torna el Mercat del Trasto
  Data de publicació: 10.05.18 10:35
  Aquest diumenge, 13 de maig, torna el tradicional Mercat del Trasto. Una nova edició de l'esdeveniment omplirà de parades de tot tipus de productes els carrers i places del centre de Torelló. També s'han programat diferents activitats paral·leles.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: