Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Torelló, a través de la seva acció municipal, aposta per la participació ciutadana, entesa com la incorporació de les persones en la presa de decisions sobre els afers públics. Tal com consta en el preàmbul del Reglament de Participació Ciutadana de Torelló (2009), la participació ciutadana és un dret de la ciutadania i una opció estratègica de l'Ajuntament que, d'aquesta manera, opta decididament per la democràcia participativa per complementar la democràcia representativa.

El Reglament de Participació Ciutadana va ser aprovat pel ple de l'Ajuntament el 2 de març de 2009 (publicat al BOP del 10 de març). Aquest document va ser elaborat per una comissió amb representació de tots els grups municipals, amb la voluntat de posar al dia el conjunt normatiu vigent fins aleshores. En les seves diverses seccions el Reglament regula la informació municipal, els consells municipals, la participació individual, la participació col·lectiva, el dret de petició, les normes per a l'exercici del dret a la participació, el foment del teixit associatiu i la consulta popular.

Instruments bàsics de la participació ciutadana, recollits per l'esmentat Reglament, són els consells municipals de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, de Benestar Social i Salut Pública i el Consell Escolar Municipal, en ple funcionament des de fa temps, i més recentment el Consell Municipal d'Esports. Actualment s'està treballant per constituir el consell municipal de Cultura.

D'altra banda, des de la regidoria de Ciutadania Activa també s'han impulsat altres iniciatives, com ara els processos participatius entorn del projecte del Pla de Barris o del Pla de Mobilitat.

D'altra banda, Torelló disposa d'altres òrgans estables de participació, com el Consistori Infantil i les assemblees de barri.

Arxius relacionats


Notícies

Pressupostos participatius 21 (noi)
 • Ja es coneixen les 8 propostes finalistes dels pressupostos participatius de Torelló
  Data de publicació: 03.04.21 12:25
  En el marc dels pressupostos participatius de Torelló, els passats dimarts i dimecres es van celebrar dues taules de participació obertes a la ciutadania. En aquestes sessions, les persones assistents van poder treballar les propostes que la ciutadania havia fet arribar en la fase anterior del procés. De les taules de participació, en les quals han participat telemàticament més d’una trentena de persones, n’han sortit les 8 propostes finalistes que es sotmetran a la votació final.
Pressupostos participatius 21 (noi)
 • Aquest dimecres, segona taula de participació dels pressupostos participatius de Torelló
  Data de publicació: 29.03.21 12:25
  Aquest dimecres tindrà lloc la segona de les taules de participació dels pressupostos participatius de Torelló 2021, després que dimarts se'n fes la primera sessió. Després del filtratge inicial, en la sessió d'aquest dimecres es decidiran les vuit propostes finalistes que passaran a la valoració tècnica i, en darrera instància, a la votació final. Les taules de participació estan obertes a tota la ciutadania, i començaran, aquest dimecres 31, a les 7 de la tarda, a través de la plataforma zoom (participacio.torello.cat).
Pressupostos participatius 2021
 • Dimarts i dimecres, taules de participació dels pressupostos participatius de Torelló
  Data de publicació: 25.03.21 12:25
  Un cop tancada la fase de recollida de propostes dels pressupostos participatius de Torelló 2021, la setmana vinent tindran lloc les dues taules de participació obertes a la ciutadania. En aquestes sessions, previstes per a dimarts 30 i dimecres 31, a les 7 de la tarda i a través de la plataforma zoom (participacio.torello.cat), es definiran quines propostes de les presentades per la ciutadania i les entitats passaran a la valoració tècnica i, en darrera instància, a la votació final.
Oficina eficiència energètica
Reunió Constotir Infantil gener 21
 • Primera reunió del Consistori Infantil 2020-2021
  Data de publicació: 27.01.21 13:16
  Aquest dimarts, es va celebrar la primera reunió d'aquest curs del Consistori Infantil de Torelló. La reunió es va fer en format telemàtic, ateses les circumstàncies de la situació sanitària que impedeixen les trobades presencials.

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: