logo

Cartes a l'alcaldia 2010

Dissabte 14 d'agost de 2010

Montse Llorens Balaciart
Senyors:
Encara que no sóc nascuda a Torelló, fa molts anys que vinc a aquest poble de la meva àvia, concretament els que tinc, 58. Hi han llocs que han rebut un abandonament total des que els conec i que quan els veig, sento la nostàlgia de la infància, quan hi passava amb la família o amb els amics, quan ens reuníem o simplement anant cap a casa. La nostra casa és al barri de l'Estació, per aquest motiu m'he adonat que les escales que pugen fins a l'estació de nit deuen estar fosques com la boca del llop. Les vaig passar al migdia i no hi ha ni un sol fanal que tingui bombeta, ni els corresponents vidres que les envolten. A la nit deu ser tètric passar per
allà. No sé si s'ha deteriorat per l'abandonament, o els vàndals de torn els han destrossat. Seria possible la recuperació i restauració d'aquests fanals? Les escales estan prou bé, però la llum és necessària. Ja sé que ara tothom puja a l'estació en cotxe, però penso que les escales són prou boniques per mantenir-les en condicions.

Gràcies per escoltar-me.

Salutacions.


RESPOSTA:

Benvolguda Sra.

Si bé és veritat que els fanals originals de les escaletes de l'estació no tenen vidres ni bombetes, cal tenir en compte els següents punts:

• El vandalisme creixent en els últims anys provocava el trencament de vidres i bombetes massa sovint, provocant zones de foscor i inseguretat al passar per les escales
• La normativa actual no permetia el funcionament d’aquests punts de llum, essent extremadament costós restaurar els fanals existents, doncs s’hauria hagut de fer una rèplica dels mateixos.
• Es considerava important mantenir la identitat de les escales.

Per aquest motiu, es va decidir treure tots els elements que representaven un perill, com són els vidres i les bombetes, mantenint l’estructura del fanal com a testimoni de l’enllumenat inicial de la zona.

Paral·lelament, per tal de disposar d’un enllumenat adient que permeti circular còmodament per la nit, donant compliment a les normatives actuals, al mateix temps que es millora la seguretat de la zona, s’ha instal·lat un nou enllumenat amb l’aspecte clàssic en el lateral de les escales al costat del carrer que permet el pas de vehicles, un enllumenat eficient al mateix temps que discret, que creiem que no es contradiu amb la idea inicial.

La convidem en la pròxima visita a la població, que visiti les escales de nit, per tal que pugui comprovar de primera mà, el que l’hi hem explicat en aquestes línies.

Quedem a la seva disposició per tal de donar-li les explicacions complementàries que consideri adients.

Pere Franquesa Guix
Cap del departament
Regidoria d’infraestructures i manteniment
Ajuntament de Torelló

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20