Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Salutació de l'alcalde

Marçal Ortuño (2019)
Ampliar en una finestra emergent
Benvolgudes i benvolguts,

Si hagués de destacar tres conceptes dels molts que intervenen a l'hora de prendre possessió del càrrec d'alcalde serien: agraïment, il·lusió i compromís. Així és com em sento aquests dies i com encaro l'alcaldia de Torelló: agraït, il·lusionat i compromès.

Pescallunes com sóc, tenir la responsabilitat de presidir aquest ajuntament ho visc com un gran honor que em cal agrair a molta, moltíssima gent, a tothom qui ha ajudat per poder arribar fins aquí.

Agrair als regidors del grup que ens han precedit, pel que han treballat fins ara pel poble i pel costat que ens han fet als que en prenem el relleu.

Agrair a l'equip que s'ha teixit al voltant de la llista electoral d’ERC-JpT. Un equip ampli i plural que va molt més enllà dels set regidors que hem obtingut i que, de la mateixa manera que hem treballat de valent per a fer conèixer la nostra proposta per Torelló, continuarem treballant per a poder-la portar a terme. Els agraeixo la fortalesa que em donen amb la seva entrega, la seva autoexigència i la seva estima pel poble.

L’agraïment el faig extensiu a totes les persones de la resta de grups municipals amb les que hem debatut projectes durant la campanya, hem buscat encaixos durant aquestes últimes tres setmanes i amb qui treballarem, colze a colze, durant tot el mandat, per poder sumar el millor per Torelló.

Vull agrair també al fins ara alcalde Santi Vivet la seva predisposició a un traspàs d'assumptes el màxim de detallat. Les converses que hem tingut aquests dies han estat per a mi una bona mostra de la política local entesa com l'aportació de cada u en un projecte global per aconseguir la millora, més enllà de colors o de partits.

Després de l'agraïment he parlat de la il·lusió. Aquesta il·lusió que sento és molt i molt gran i constitueix un motor potentíssim per encarar un projecte tant important com el del govern de Torelló. I m'agrada molt reivindicar-la, la il·lusió. Superar aquesta idea de la il·lusió com una cosa innocent. La que sento no ho és d'innocent. És un sentiment fort, de ganes pel que vindrà, amb energia per entomar-ho i amb valentia per a fer-ho créixer. És una il·lusió real, de les que es pot sentir tocant de peus a terra, d'aquelles que et dona idees, creativitat i impuls per arribar encara més amunt. De les que et fa fort per encarar, amb determinació, els objectius més ambiciosos.

En tercer lloc he esmentat el compromís. El meu, el personal com a alcalde, el de treballar cada dia per aconseguir el millor per Torelló, posant-hi tota l'entrega i tot el coneixement que sigui capaç. És el compromís que he vist abans en d'altres, el que m'ha portat fins aquí i el que serà la meva referència sempre. El compromís que he après dels de casa i de l’escola, el que he viscut des de les entitats i organitzacions on he estat, el compromís en el terreny professional que he viscut amb companys de feina, i sobretot, el compromís amb el país d’aquells qui estan privats de llibertat per defensar unes idees de manera democràtica... Tots aquests compromisos els tindré molt presents i d'ells en deriva el que entomo avui per Torelló.

Des del grup d’ERC-JxT ja s’han exposat els objectius pels que treballarem i com pensem fer-ho per tal que Torelló assoleixi al màxim el seu potencial, que és elevadíssim. Ho he dit en altres ocasions i s'escau repetir-ho avui: jo hi crec molt en Torelló, és una base de treball excepcional. Estic segur que no tots els alcaldes poden comptar amb un teixit tant disposat a fer poble com el teixit torellonenc. Un motiu més per aquesta il·lusió, ben fonamentada, que deia abans.

Em sentiré molt privilegiat, doncs, de ser l'alcalde d'un Torelló que batega, que integra a tothom i s'enriqueix amb la diferència, que lluita contra les desigualtats, que celebra moltes manifestacions culturals i que en crea de noves, que sap estar de festa i que sap treballar per a tirar endavant les empreses, els comerços i els serveis. Un Torelló educat i educador i preparat pels nous temps, crític i amb esperit de millora.

Treballaré, doncs, per aquest Torelló amb el compromís ferm, meu i de tot l'equip, de fer-ho amb tothom i per a tothom. Recollint i potenciant tot el que pugui millorar el projecte que tenim pel nostre poble. Ens hi esforçarem al màxim, amb dedicació, amb entrega i amb energia; mirant sempre cap el millor horitzó de futur per a Torelló. I, des d'aquí, farem també, i tant com puguem, tot el que ens sigui possible per avançar en l'esdevenir de la República Catalana, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Visca Torelló, Visca Catalunya!

L'alcalde de Torelló,
Marçal Ortuño i Jolis
Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: