logo

Exposició Factor (28) SORORITAT

Sororitat 2019
Ampliar en una finestra emergent
Factor (28) SORORITAT

Exposició col·lectiva amb EQUAL SAREE + NENAZAS + LARRE + SOMOS NOSOTROS + GEMMA FONTANALS. Aquest any, el dediquem al feminisme i hi pensem a través d’un concepte: SORORITAT.

EQUAL SAREE són un equip d’arquitectes i investigadores que es dediquen a l’arquitectura i urbanisme des d’una perspectiva feminista i amb un enfocament transdisciplinar.

La seva obra “Empatitza. El pati de l’escola i la igualtat” proposa una mirada als patis de les escoles a través d’una perspectiva de gènere pensant solucions de forma constructiva i participativa.

NENAZAS és un col.lectiu feminista nascut a Barcelona que enalteix la capacitat de ser sensible en un món hostil.

Venen amb 'Sor(n)oritat. Cantar per simpaties', que és una instal·lació col·lectiva que posa en relació els sons fonamentals i certes microviolències POP relacionades amb l’apropiacionisme cultural.

El col·lectiu feminista LARRE i la comissària Caterina Almirall, que s’han conegut a Barcelona, col·laboren en aquesta ocasió per reflexionar conjuntament sobre el ritual d’estar juntes, entès com un acte cuidador, transgressor, compromès, intergeneracional i desafiant.

La seva proposta “Suoritat” ens proposa un seguit d’exercicis per suar totes juntes amb l’objectiu de desdibuixar-nos i convertir-nos en un sol cos desbordat i col·lectiu.

SomosNosotros és una parella artística formada per Begonya Garcia (Barcelona) i Alfonso Fernández (Sevilla). Les seves practiques s’articulen des de la realitat quotidiana per visibilitzar-ne les dimensions més ocultes amb grans dosis de crítica i enginy.

La seva obra “Impasse” és un vídeo narrat en primera persona que, basat en l’experiència de 19 dones migrants arribades a Madrid des de diferents origens, reflexa la situació de vulnerabilitat en què viu bona part del col·lectiu de dones migrants, així com les relacions emocionals i col·laboratives que es teixeixen entre elles.

Gemma Fontanals és una artista del Penedès. El seu treball se centra en la pintura i la il·lustració. La seva paleta és plena de vitalitat i energia i les seves obres representen la dona activa, amiga, solidària i compromesa. En l’últim any, diversos murs d’espais públics de Barcelona i rodalies s’han convertit en el suport de les seves creacions.

En motiu d’aquesta exposició, l’hem convidat a pintar un mural a la plaça dels Torners, aprofitant l’estructura metàl·lica de la façana de l’edifici. “Per tu i per mi” és el títol de la seva proposta amb què ens porta a la plaça una imatge de la germanor femenina.

Organitza: Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Data:
Lloc:
Sala municipal d'exposicions
Plaça dels Torners, 17, 2a planta
08570 - Torelló
Telèfon: 93 850 46 64
Correu electrònic: eap@ajtorello.cat
Web: http://www.eapt.cat
Horari: Laborables de 4 a 7 de la tarda.
Dissabtes de 5 a 8 del vespre.
Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20