Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Exposició Factor (28) SORORITAT

Sororitat 2019
Ampliar en una finestra emergent
Factor (28) SORORITAT

Exposició col·lectiva amb EQUAL SAREE + NENAZAS + LARRE + SOMOS NOSOTROS + GEMMA FONTANALS. Aquest any, el dediquem al feminisme i hi pensem a través d’un concepte: SORORITAT.

EQUAL SAREE són un equip d’arquitectes i investigadores que es dediquen a l’arquitectura i urbanisme des d’una perspectiva feminista i amb un enfocament transdisciplinar.

La seva obra “Empatitza. El pati de l’escola i la igualtat” proposa una mirada als patis de les escoles a través d’una perspectiva de gènere pensant solucions de forma constructiva i participativa.

NENAZAS és un col.lectiu feminista nascut a Barcelona que enalteix la capacitat de ser sensible en un món hostil.

Venen amb 'Sor(n)oritat. Cantar per simpaties', que és una instal·lació col·lectiva que posa en relació els sons fonamentals i certes microviolències POP relacionades amb l’apropiacionisme cultural.

El col·lectiu feminista LARRE i la comissària Caterina Almirall, que s’han conegut a Barcelona, col·laboren en aquesta ocasió per reflexionar conjuntament sobre el ritual d’estar juntes, entès com un acte cuidador, transgressor, compromès, intergeneracional i desafiant.

La seva proposta “Suoritat” ens proposa un seguit d’exercicis per suar totes juntes amb l’objectiu de desdibuixar-nos i convertir-nos en un sol cos desbordat i col·lectiu.

SomosNosotros és una parella artística formada per Begonya Garcia (Barcelona) i Alfonso Fernández (Sevilla). Les seves practiques s’articulen des de la realitat quotidiana per visibilitzar-ne les dimensions més ocultes amb grans dosis de crítica i enginy.

La seva obra “Impasse” és un vídeo narrat en primera persona que, basat en l’experiència de 19 dones migrants arribades a Madrid des de diferents origens, reflexa la situació de vulnerabilitat en què viu bona part del col·lectiu de dones migrants, així com les relacions emocionals i col·laboratives que es teixeixen entre elles.

Gemma Fontanals és una artista del Penedès. El seu treball se centra en la pintura i la il·lustració. La seva paleta és plena de vitalitat i energia i les seves obres representen la dona activa, amiga, solidària i compromesa. En l’últim any, diversos murs d’espais públics de Barcelona i rodalies s’han convertit en el suport de les seves creacions.

En motiu d’aquesta exposició, l’hem convidat a pintar un mural a la plaça dels Torners, aprofitant l’estructura metàl·lica de la façana de l’edifici. “Per tu i per mi” és el títol de la seva proposta amb què ens porta a la plaça una imatge de la germanor femenina.

Organitza: Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Data:
Lloc:
Sala municipal d'exposicions
Plaça dels Torners, 17, 2a planta
08570 - Torelló
Telèfon: 93 850 46 64
Correu electrònic: eap@ajtorello.cat
Web: http://www.eapt.cat
Horari: Laborables de 4 a 7 de la tarda.
Dissabtes de 5 a 8 del vespre.Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: