Ajuntament de Torelló
Mida del text: 1 1 1 | Mapa del web   
Llibertat presos polítics
Adreces

Serveis

Tràmits

Carrerer

Com arribar

Festa Major 2018

PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR 2018 (del 26 de juliol a l'1 d'agost)

PROGRAMA D’ACTES DE LA FESTA MAJOR DE TORELLÓ 2018

DISSABTE, 21 DE JULIOL
De les 9 del matí a les 9 del vespre, a la zona esportiva i a la plaça Vella, CIRCUIT CATALÀ DE BÀSQUET 3x3 2018 . Categories mini, infantil, cadet, júnior i sènior. Organitza: Club Bàsquet Torelló.
A partir de les 12 del migdia, als jardins Vicenç Pujol, VENDA DE SAMARRETES de la #FMTorelló2018 i RENOVACIÓ I ALTA DE QUOTES de socis dels Deixebles.
A les 9 del vespre, al teatre Cirvianum, TEATRE per a públic familiar. GRUP XARXA de Torelló presenta L’ILLA DEL TRESOR. Entrades anticipades numerades: 7,5€ a www.teatrecirvianum.cat; una hora abans a taquilla: 9€. (*)

DIUMENGE, 22 DE JULIOL
A les 10 del matí, davant de la llar d’infants de la urbanització La Cabanya, sortida i arribada de la CURSA CICLISTA – Modalitat Carretera / màster: XIII GRAN PREMI AJUNTAMENT DE TORELLÓ. Circuit per Torelló de 72 km. Organitza: Club Ciclista Torelló.
A les 6 de la tarda, al teatre Cirvianum, TEATRE per a públic familiar. GRUP XARXA de Torelló presenta L’ILLA DEL TRESOR. Entrades anticipades numerades: 7,5€ a www.teatrecirvianum.cat; una hora abans a taquilla: 9€. (*)

DIMECRES, 25 DE JULIOL
A les 8 del vespre, a l’Arxiu municipal, XERRADA “El cadastre de 1754. Els arbres i els seus usos a la Vall del Ges” a càrrec de Gerard Verdaguer i Pasqual Bernat. Organitza: Arxiu municipal i Museu de la Torneria. Hi col·labora: Associació d’Estudis Torellonencs.

DIJOUS, 26 DE JULIOL
A partir de 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça de la Vila, PORRONADA INFANTIL. Bateig per als més joves a càrrec dels nostres Sant Feliuets i espectacle infantil per a la canalla amb Miquel Arumí. (**)
A les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, XXV FESTA DEL BATRE I LA CIVADA. Gran “Xupinassu”, bateig des del balcó de la Casa de la Vila, sopar de Festa Major al Racó del Veteranot i cercavila pels carrers del poble amb música dels Deixebles PD. Es convida els veïns a llençar aigua des dels balcons. Durant la cercavila, a la carrossa, hi haurà un Punt Lila, d’informació i suport a les agressions sexistes. (**)

A partir de les 11 de la nit, a la plaça Vella, CONCERT DEL BATRE I LA CIVADA amb PELAT I PELUT (Osona, versions). Tot seguit, fins a l’hora d’anar a dormir, música amb deixebles PD. Durant tota la nit, al costat de la barra, hi haurà un Punt Lila, d’informació i suport a les agressions sexistes. (**)

DIVENDRES, 27 DE JULIOL
A les 6 de la tarda, a la plaça Verdaguer, PINTA LA FESTA amb l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. Pintura i dibuix per a nens i nenes (Millor que dugueu bata o roba que es pugui tacar).
A 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Vella, PREGÓ de FESTA MAJOR, a càrrec de la CORAL CERVIÀ i lliurament del premi del CONCURS DE PORTADES del programa de la Festa Major d’enguany.
A continuació, LA DANSA DE TORELLÓ, a càrrec del grup de dansaires de la Vall del Ges, i BALL DELS VERDS, a càrrec de l’esbart dansaire Els Trolls.
A les 9 del vespre, al Puig de les Tres Creus, ECLIPSA LA LLUNA. Hi haurà teleobjectius per a mòbil. Es recomana portar prismàtics. (**)
A 3/4 d’11 de la nit, a la plaça Vella, BALL TRADICIONAL amb el grup TARASCA.
A partir de les 11 de la nit, a la zona de darrere el pavelló, CONCERTS amb EINA (rock combatiu), XAVI SARRIÀ (rock, ska i reggae) i JUKEBOX (versions). Hi haurà servei de creps a càrrec d’El Galliner. Durant tota la nit, al costat de la barra, hi haurà un Punt Lila, d’informació i suport a les agressions sexistes. (**)
A partir de les 11 de la nit, a la zona de darrere el pavelló, ZONA@FONDU amb el col·lectiu SENSE SO’N, amb ERIC MORIN (tribut remember a Lokotron, Republica, Lacova), ALEKS HERNANDEZ i AITOR BAENA. Visuals: Tripijoe. (**)

DISSABTE, 28 DE JULIOL
De 10 a 2/4 de 12 del matí, al Museu de la Torneria, TREU EL CAP AL MAGATZEM. Obrim el magatzem on restaurem i guardem maquinària diversa (torneria, filatura, alimentació...). Organitza: Museu de la Torneria.
De 2/4 de 12 a 2 del migdia, al Museu de la Torneria, REPLIQUEM UNA PEÇA HISTÒRICA. L’any 1734, Jaume Vilar va tornejar els balustres del Chor de la Parroquial. Per sort, la barana de l’escala va sobreviure al foc de 1936 i ara ens servirà de model. Organitza: Museu de la Torneria.
A 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Nova, PASSANT DE GEGANTS I NANS amb els GRALLERS DE LA COLLA GEGANTERA DE TORELLÓ. (Vegeu-ne el recorregut)
A les 7 de la tarda, a la zona de darrere el pavelló, POLIFANG. (**)
A les 7 de la tarda, a la plaça Vella, la cia. CAMPI QUI PUGUI PRODUCTIONS presenta ASTEROID, un espectacle de carrer per a tots els públics.
A les 8 del vespre, als jardins Vicenç Pujol, FESTA HOLI. Una festa de colors i música. Les bosses de pols de colors es podran adquirir al mateix lloc de l’activitat.
A les 9 del vespre, a la plaça Vella, AUDICIÓ DE SARDANES, a càrrec de la cobla LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT. Organitza: Agrupació Sardanista de Torelló.
A les 9 del vespre, al teatre Cirvianum, TEATRE per a públic familiar. GRUP XARXA de Torelló presenta L’ESTIU ÉS UN MUSICAL. Entrades anticipades numerades: 7,5€ a www.teatrecirvianum.cat; una hora abans a taquilla: 9€. (*)
A 2/4 d’11 de la nit, a la plaça Nova, MEN IN SWING. Música i ball a ritme de swing.
A partir de les 11 de la nit, a la zona de darrere el pavelló, CONCERTS amb SMOKING SOULS (rock), AUXILI (reggae i ska) i DEIXEBLES BAND (versions). Hi haurà servei de creps a càrrec d’El Galliner. Durant tota la nit, al costat de la barra, hi haurà un Punt Lila, d’informació i suport a les agressions sexistes. (**)

A partir de les 11 de la nit, a la zona de darrere el pavelló, ZON@FONDU amb el col·lectiu WE PROJECT. Actuaran MIGUEL BASTIDA, ELIO KENZA, KOSTHA, VILO MANCCINI i BOULER. Visuals Tripijoe. (**)

DIUMENGE, 29 DE JULIOL
A 2/4 de 12 del migdia, als jardins Vicenç Pujol, EXHIBICIÓ INTERACTIVA DE DRONS. Coneix el món dels drons (tipologia, usos, tipus de vol) i participa tot interactuant amb ells. Organitza: Associació Catalana de Drons i Afins.
A partir de les 4 de tarda, a l’herba dels jardins Vicenç Pujol, TORNEIG de VÒLEI PLATJA. Durant la tarda i el vespre hi haurà servei de creps a càrrec d’El Galliner. (**)
A partir de les 5 de la tarda, als jardins Vicenç Pujol, TALLER DE CIRC per a nens i nenes amb CONTAMINANDO SONRISAS. (**)
A les 6 de la tarda, al teatre Cirvianum, TEATRE per a públic familiar. GRUP XARXA de Torelló presenta L’ESTIU ÉS UN MUSICAL. Entrades anticipades numerades: 7,5€ a www.teatrecirvianum.cat; una hora abans a taquilla: 9€. (*)
A 1/4 de 8 de la tarda, als jardins Vicenç Pujol (dalt), la cia. CAMPI QUI PUGUI PRODUCTIONS presenta MANNEKEN’S PISS, un espectacle de carrer per a tots els públics.
A 1/4 de 9 del vespre, als jardins Vicenç Pujol (dalt), la cia. CAMPI QUI PUGUI PRODUCTIONS presenta MANNEKEN’S PISS, un espectacle de carrer per a tots els públics.
A 2/4 de 10 de la nit, a la Placeta de Can Jaumira, CORREFOC, a càrrec dels DIABLES DEL GES. Colla convidada: Grup Jove de Diables de Santa Perpètua (Vegeu-ne el recorregut). Tot seguit, a la plaça Vella, VERSOTS. Organitza: Els Diables del Ges.
A 2/4 d’11 de la nit, a la plaça Nova, ball amb l’ORQUESTRA VENUS.

DILLUNS, 30 DE JULIOL
A les 7 de la tarda, als jardins Vicenç Pujol, CAN PARRELLA ROOTS & CocoDy Rasta amb el col·lectiu HiLight Sound. Durant la tarda i el vespre, hi haurà servei de creps a càrrec d’El Galliner. (**)
A les 8 del vespre, a la plaça Vella, POLIPHILO. (**)
A 2/4 de 10 del vespre, a la carpa, LA FURA DELS BAUS ens presenta l’espectacle de teatre físic, MANES. Entrades anticipades no numerades: 10€ a www.eventbrite.es; una hora abans a taquilla del mateix espai: 15€.

DIMARTS, 31 DE JULIOL
De 5 a 8 de la tarda, als jardins Vicenç Pujol, JOCS PER A LA CANALLA: MOMENTS D’AIGUA a càrrec de Sorea + JOCS DE FUSTA i FESTA DE L’ESCUMA a càrrec de FESTA I FUSTA.
A les 9 del vespre, al teatre Cirvianum, “DIALEG TRES PER QUATRE”, 12è FOTOCLIP DE L´AFT. Espectacle fotogràfic, teatral i musical, amb Josep M. Cols (músic) i Mireia Illamola (actriu). Entrada gratuïta. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Torelló.
A l’acabar la projecció, al foyer del teatre Cirvianum, inauguració de l’EXPOSICIÓ FOTOCLIP 12.0. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Torelló.
A les 9 del vespre, a la zona de darrere el pavelló, SOPAR DE SOLTERS I SOLTERES. (Venda anticipada de tiquets als punts habituals: 8€ socis/ 12€ no socis). Tot seguit, MÚSICA I XERINOLA a càrrec dels Deixebles PD fins a l’hora d’anar a dormir. (**)
A les 11 de la nit, a la plaça Nova, CONCERT amb LA LOCA HISTERIA, amb la proposta d’espectacle SHOW & FESTA MARXOSA A TORELLÓ.

DIMECRES, 1 D’AGOST
A 2/4 d’11 del matí, a la plaça Nova, PASSANT DE GEGANTS I NANS amb els GRALLERS DE LA COLLA GEGANTERA DE TORELLÓ i la cobla LA FLAMA DE FARNERS. (Vegeu-ne el recorregut)
A 2/4 d’1 del migdia, a la plaça de la Vila, BALL DE GEGANTS I NANS amb la cobla LA FLAMA DE FARNERS.
A 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Vella, DOBLE AUDICIÓ DE SARDANES, a càrrec de les cobles MONTGRINS i LA FLAMA DE FARNERS.
A les 6 de la tarda, al teatre Cirvianum, ESPECTACLE TEATRAL EL SECRET DE LA LLOLL amb LLOLL BERTRAN. Entrades anticipades numerades: 17€ a www.teatrecirvianum.cat; una hora abans a taquilla: 19€.
A partir de les 6 de la tarda, als jardins Vicenç Pujol, CONCERTS coorganitzats amb l’Associació LA VÀLVULA, amb AL NERI, ULTRABLUE, BOLGA, XAVI CALVET i LOS VALIENTES. Durant tota la tarda i vespre, hi haurà servei de creps a càrrec d’El Galliner. (**)
A les 7 de la tarda, als jardins Vicenç Pujol, COLLAGE, CIRC a càrrec de la Cia. BOTPROJECT.
A les 8 del vespre, als jardins Vicenç Pujol, segueixen els CONCERTS coorganitzats amb l’Associació LA VÀLVULA. (**)
A les 8 del vespre, a la plaça Nova, CONCERT amb COBLA ORQUESTRA MONTGRINS.
A les 11 de la nit, a la plaça Nova, BALL amb COBLA ORQUESTRA MONTGRINS.

DIJOUS, 2 D’AGOST
A partir de les 6 de la tarda, a la zona de darrere el pavelló, CATTOLICA. (**)

EXPOSICIONS
FOTOCLIP 12.0. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Torelló.
Inauguració: dimarts, 31 de juliol, al acabar el fotoclip.
Lloc: foyer del teatre Cirvianum
Horari de visita: dimecres 1 d’agost, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h

RECORREGUTS
GEGANTS:
DISSABTE, 28 de juliol. Pl. Nova - ptge. Cirvianum - c/ Sant Miquel - c/ Sant Bartomeu - c/ Diputació - c/ Anselm Clavé - pl. Germà Donat - c/ E. Prat de la Riba - placeta Pujol - c/ del Pont - pl. Vella.
DIMECRES, 1 d’agost. Pl. Nova - c/ Sant Miquel - c/ Capsavila – c/ Sant Feliu - pl. de la Vila - c/ Mossèn Parasols - c/ Sant Josep - c/ Sant Antoni - c/ Sant Miquel i pl. Nova.
CORREFOC:
Placeta de can Jaumira - carrer Nou - carrer Sant Feliu - plaça de la Vila - baixada de l’Arxiu - plaça Vella.


ACTES RELIGIOSOS
DIMARTS, 31 de juliol. A la 1 del migdia: repic general de campanes.
DIMECRES, 1 d’agost, Festa de Sant Feliu. A les 11 del matí: Missa concelebrada pels preveres de la vila i rectors veïns.
DIJOUS, 2 d’agost. A les 11 del matí: missa en sufragi de tots els difunts de la vila.

(*) Coproducció del Grup Xarxa de Teatre Infantil de Torelló i Teatre Cirvianum
(**) Organitza: Deixebles de Sant Feliu

En cas de pluja, les activitats que tècnicament i logística ho permetin es traslladaran a la carpa o altres espais alternatius. S’avisarà per xarxes o altres mitjans de què es disposi.

Per més informació entreu en el següent enllaç: http://festamajortorello.cat/
Data:

Ajuntament de Torelló
NIF: P-0828500-I
C/ Ges d'avall, 5 - 08570 Torelló (Barcelona)
Tel 93 859 10 50 - Fax 93 850 43 20
torello@ajtorello.cat
En col·laboració amb: